A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області нагадує про необхідність подання звітності за формою 1А - риба (річна)

Дата: 13.10.2021 14:30
Кількість переглядів: 706

Аквакультура (рибництво) - сільськогосподарська діяльність із штучного розведення, утримання та вирощування об'єктів аквакультури у повністю або частково контрольованих умовах для одержання сільськогосподарської продукції та її реалізації. Інформація відіграє дуже важливу роль в сільському господарстві для управління, прогнозування і подальшого розвитку галузей та забезпечує достовірною інформацією всіх користувачів.

«Аквакультура є пріоритетним напрямом розвитку рибного господарства. Наявність повної та достовірної звітної інформації про результати річної роботи суб'єктів аквакультури має величезне значення для держави. Розуміння статистики виробництва аквакультури та основних тенденцій дає змогу приймати правильні рішення стосовно її розвитку.

Для отримання повної інформації від рибницьких господарств Управлінням організовано збір даних щодо вирощеної товарної риби, рибопосадкового матеріалу та інших водних біоресурсів.Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 141 від 21.03.2012 р. затверджено форму звітності № 1А-риба (річна) «Виробництво продукції аквакультури за 20__р.» та інструкції щодо її заповнення згідно з ч. 26 ст. 9 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», з метою удосконалення звітності щодо виробництва продукції аквакультури та запровадження спеціальної форми звітності. Відповідно до п. 2 ст. 5 Закону України «Про аквакультуру» від 18.09.2012 року № 5293-VI: «суб'єкти аквакультури зобов'язані подавати центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства, звітну інформацію щодо обсягів виробництва продукції аквакультури у визначені строки за формами, затвердженими в установленому порядку». До 10 січня 2021 року орендарі водних об'єктів зобов'язані надати повну та достовірну інформацію про виробництво продукції аквакультури за формою 1А-риба (річна). При цьому необхідно враховувати норми зональної рибопродуктивності зони Полісся, а саме: при екстенсивному (випасному) веденні господарства – 5 ц/га, при інтенсивному (годівлі) – 14 ц/га. Крім того, недотримання норм зональної рибопродуктивності та неподання зазначеного звіту свідчить про нецільове використання водойми, що є підставою для ініціювання розірвання договору оренди водного об'єкту (ст. 51 Водного Кодексу України). Неподання звіФото без описутності суб'єктами аквакультури є порушенням Закону України «Про аквакультуру» та впливає на загальні показники виробництва продукції аквакультури в області.  Усі показники звіту повинні бути взаємоузгоджені, достовірні та обґрунтовані документами, які оформлені в установленому законодавством порядку. Форма № 1А-риба (річна) заповнюється на підставі даних спеціальних форм первинної документації для суб'єктів рибного господарства у галузі аквакультури затверджених наказом Міністерства аграрної політики України № 362 від 19.06.2012 р. Одержані показники дають змогу прогнозувати розвиток ринку продукції аквакультури для того, щоб суб'єкти ринку могли визначити обсяги виробництва, тактику збуту, обрати канали, які б забезпечували ефективність торгівельних операцій.

Увага!

У разі виникнення будь-яких питань щодо подання звіту № 1А-риба (річна) ви можете звернутися до Управління Державного агентства рибного господарства у хмельницькій області  за адресою: 29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 257/1. Контактна особа -  Оксана СЕМЕНЕЦЬ тел., (0382) 79-20-88 або моб. тел. 0683849810.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь