A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Результати роботи в сфері представницької діяльності окружної прокуратури на території Полонській ОТГ

Дата: 28.09.2021 11:37
Кількість переглядів: 256

За результатами вжитих заходів представницького характеру Шепетівською місцевою (в подальшому окружною) прокуратурою упродовж 2021 року в інтересах держави заявлено 16 позовів на загальну суму понад     537 тис. грн.

         Значну увагу приділено збільшенню розміру нормативно-грошової оцінки та орендної плати за використання земель водного фонду та сільськогосподарського призначення. Так, прокуратурою упродовж поточного року заявлено 8 позовних заяв про внесення змін до договорів оренди в частині приведення у відповідність розмірів нормативно-грошової оцінки та орендної плати земель водного фонду та сільськогосподарського призначення, які розглянуті та задоволені судами. Як наслідок істотно збільшено надходження орендної плати до місцевого бюджету.

         Крім того, за результатами судового розгляду позову прокурора попереджено незаконне вибуття земельної ділянки з комунальної власності площею 1,25 га,  вартістю 90 тис. грн.

         Також, окружною прокуратурою заявлено позов в інтересах держави про повернення у власність громади земельної ділянки для обслуговування житлового будинку вартістю понад 123 грн. На даний час позов перебуває на розгляді в суді.

         Окружною прокуратурою 03.08.2021 в інтересах міської ради та комунального підприємства «Благоустрій» заявлено позов до ТОВ «Нафтосфера» про визнання угод щодо поставки дизельного палива не дійсними та стягнення надмірно сплачених коштів в розмірі понад 27 тис. грн., який перебуває на розгляді в суді.

Не залишилися поза увагою прокуратури питання відшкодування збитків завданих кримінальними правопорушеннями.

Так, за результатами розгляду кримінального провадження в суді встановлено, що упродовж грудня-листопада місяця 2016 року під  час виконання робіт по договору підряду щодо  капітального ремонту будівлі Червонівської ЗОШ директор ТОВ «Аквілон-Т» Герасимчук А.В. вніс  неправдиві відомості до офіційних документів про обсяги виконаних робіт, в результаті чого завдав міській раді збитки на суму 64516 грн.

Враховуючи вказане, 05.07.2021 до Господарського суду Хмельницької області заявлено позов (перебуває на розгляді) в інтересах Полонської міської ради до ТОВ «Аквілон-Т» про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням на суму 64516 грн.

Крім того, окружною прокуратурою упродовж поточного року в інтересах комунального некомерційного підприємства Полонської міської ради «Полонська міська багатопрофільна  лікарня  ім. Н.С. Говорун» заявлено 3 позови на суму понад 25 тис. грн., 2 з яких які перебувають на розгляді в суді, 1 на примусовому виконанні в органах ДВС.

У сфері захисту прав дітей 01.06.2021 окружною прокуратурою заявлено позов зобов’язального характеру в інтересах держави щодо створення у складі ради служби у справах дітей.     Враховуючи, що міською радою добровільно виконано позовні вимоги прокуратури, ухвалою суду від 11.08.2021 провадження в адміністративній справі закрито.

 

Результати роботи в сфері кримінального судочинства окружної прокуратури на території Полонській ОТГ

 

За результатами досудового розслідування кримінального провадження №12019240200000014 від 08.01.2019, окружною прокуратурою, 30.04.2021 на адресу Полонського районного суду направлений обвинувальний акт по обвинуваченню приватного підприємця Горбачевського Б.Ю. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України за фактом службового підроблення документів та привласнення 800 940,50 грн. бюджетних коштів під час будівництва 2 спортивних майданчиків в м. Полонне, який на даний час перебуває на розгляді в суді.

         Також, повідомляю, що в провадженні Шепетівського РУП перебуває кримінальне провадження  №42019241270000013 від 23.04.2019 за ч.3 ст. 191 КК України, за фактом можливого завищення ТОВ «РЕНА» вартості виконаних робіт та привласнення бюджетних коштів під час реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Полонської міської ради ОТГ.

         Наразі в кримінальному провадженні очікується висновок будівельно-технічної експертизи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь