A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Полонська ДПІ інформує

Дата: 16.09.2021 16:36
Кількість переглядів: 210

Начальник Полонської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Юрій Корнелюк провів зустріч з начальником фінансового відділу Полонської ОТГ Котик Іриною та її підлеглими щодо наповнення місцевого бюджету, вишукування додаткових резервів та погашення податкової заборгованості, податкової амністії та направлення запитів щодо отримання інформації через ІТ Електронний кабінет.
Зокрема, Юрій Корнелюк звернув увагу на необхідності відпрацювання наявних резервів наповнення бюджету громади, а це зокрема розширення бази оподаткування з майнових податків шляхом проведення належної інвентаризації об’єктів нерухомості і земельних ділянок та встановлення відповідних ставок оподаткування.

В ході зустрічі учасники обговорили співпрацю між територіальною громадою та ДПІ стосовно обміну інформацією щодо всіФото без описух діючих договорів оренди землі та укладання нових з врахуванням реальної вартості землі та необхідності проведення звірки інформації щодо об’єктів житлової і нежитлової нерухомості.

Одним з важливих напрямків співпраці громад та податкової служби, за словами податківця, є легалізація найманої праці, а також виплати заробітної плати. Адже сплачений роботодавцями ПДФО є вагомим джерелом податкових надходжень до бюджету громади, а єдиний соціальний внесок є гарантією для працівників їх соціального захисту.

Значним резервом наповнення бюджету громади є робота з податковим боргом платників податків. Тож дана ділянка роботи вимагає посилених заходів впливу від самих громад. Окрім того, під час зустрічі присутні обговорили порядок застосування РРО платниками податків, а також одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів громадянами громади. Очільник зазначив, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи.

Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Особи, які мають право скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування та не скористалися таким правом, вважаються такими, що повідомили контролюючий орган про відсутність у власності станом на дату завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичної особи, одержаних (набутих) за рахунок доходів, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори.

Акцентував увагу присутніх, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі через електронний кабінет.

На переконання Юрія Корнелюка, важливим фактором, що сприяє економічному та соціальному розвитку громади, є високий рівень податкової культури мешканців громади, тому є необхідність в постійному проведенні заходів, спрямованих на підвищення податкової грамотності громад, що сприятиме усвідомленню власної відповідальності кожного громадянина за добробут громади. Тому запроваджене декларування дає можливість усім охочим виконати свій конституційний обов’язок щодо сплати податків та як наслідок збільшити надходження до бюджету громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь