Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

До уваги водіїв, перевізників, вантажоперевізників

Дата: 26.07.2021 11:12
Кількість переглядів: 581

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області інформує:

В зв’язку із початком сезону збору врожаю зернових, інших сільськогосподарських культур та спекотною літньою погодою, нагадуємо про необхідність отримання дозволів на проїзд великовагових та великогабаритних транспортних засобів

Чому необхідно отримувати дозволи на рух?

1. З метою збереження автомобільних доріг, участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, допускається за наявності дозволу.

2. Відповідно до положень пункту 22.5 Постанови КМУ від 10 жовтня 2001 року № 1306 «Про Правила дорожнього руху» за спеціальними правилами здійснюється дорожнє перевезення небезпечних вантажів, рух транспортних засобів та їх складів у разі, коли хоч один з їх габаритів перевищує за шириною 2,6 м (для сільськогосподарської техніки, яка рухається за межами населених пунктів, дорогами сіл, селищ, міст районного значення, - 3,75 м), за висотою від поверхні дороги - 4 м (для контейнеровозів на встановлених Укравтодором і Національною поліцією маршрутах - 4,35 м), за довжиною - 22 м (для маршрутних транспортних засобів - 25 м), фактичну масу понад 40 т (для контейнеровозів - понад 44 т, на встановлених Укравтодором і Національною поліцією для них маршрутах - до 46 т), навантаження на одиночну вісь - 11 т (для автобусів, тролейбусів - 11,5 т), здвоєні осі - 16 т, строєні - 22 т (для контейнеровозів навантаження на одиночну вісь - 11 т, здвоєні осі - 18 т, строєні - 24 т) або якщо вантаж виступає за задній габарит транспортного засобу більш як на 2 м.

3. Крім того, рух транспортних засобів та їх складів з навантаженням на одиночну вісь понад 11 т, здвоєні осі - понад 16 т, строєні осі - понад 22 т або фактичною масою понад 40 т (для контейнеровозів - навантаження на одиночну вісь - понад 11 т, здвоєні осі - понад 18 т, строєні осі - понад 24 т або фактичною масою понад 44 т, а на встановлених Укравтодором і Національною поліцією для них маршрутах - понад 46 т) у разі перевезення подільних вантажів автомобільними дорогами забороняється. Фото без опису

Хто погоджує маршрут руху та видає дозвіл на рух?

1. Погодження маршруту та видача дозволу на рух здійснюється відповідно до Закону України «Про дорожній рух», Закону України «Про автомобільні дороги», Постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007р. № 879 та Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2001р. № 30.

2. Погодження маршруту великовагових та великогабаритних транспортних засобів – документ, що видається згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007р. № 879 дорожніми, комунальними, залізничними та іншими підприємствами і організаціями та підтверджує можливість безпечного проїзду маршрутом. Погодження маршруту великовагових та великогабаритних транспортних засобів є підставою для видачі дозволу на рух.

3. Дозвіл на рух великовагового та/або великогабаритного транспортного засобу видається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2001р. № 30 уповноваженим підрозділом Національної поліції через ЦНАПи. Дозвіл оформлюється уповноваженим підрозділом Нацполіції на підставі погоджувальних документів з власниками вулично-дорожньої мережі та інших зацікавлених організацій, в яких визначаються умови і режим проїзду зазначених транспортних засобів.

4. Якщо загальна маса великовагового транспортного засобу перевищує 60 тонн, власник автомобільних доріг чи вулиць або уповноважена ним організація, яка відповідає за їх експлуатаційне утримання, приймає рішення про необхідність проведення (за рахунок перевізника) спеціального обстеження або/і випробування будівель, споруд і мереж на маршруті та у разі потреби про укріплення штучних споруд.

5. Перевізник, який має намір використовувати великоваговий та/або великогабаритний транспортний засіб, зобов'язаний не пізніше ніж за три доби звернутися до уповноважених Укравтодором підприємств із заявою про видачу погодження маршруту.

6. У разі затримки або відміни руху великовагового та/або великогабаритного транспортного засобу з будь-яких причин (погодно-кліматичні умови, несправність транспортного засобу тощо) перевізник не менш як за добу до дати початку перевезення, визначеної у погодженні маршруту такого засобу, звертається до уповноважених підрозділів Національної поліції та уповноважених Укравтодором підприємств, якими було надано погодження маршруту та дозвіл, щодо перенесення строку. За відсутності такого звернення або у разі пропущення встановленого для звернення строку вважається, що великоваговий та/або великогабаритний транспортний засіб здійснив проїзд, погодження використане, а плата за проїзд сплачена і не підлягає поверненню.

Процедура отримання погодження маршруту від САД у Хмельницькій області

1. Перевізник готує лист-заявку за встановленою формою та надсилає її до Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області на поштову (29001, м. Хмельницький, вул. Свободи, 77) або електронну адресу dispetcher_hm@ukravtodor.gov.ua;

2. Фахівці Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області здійснюють перевірку заявки, розраховують довжину маршруту, визначають розмір плати за проїзд (при внутрішньому перевезенні) та надсилають перевізнику розрахунок;

3. Плата за проїзд справляється в національній валюті за офіційним курсом гривні, встановленим Національним банком на день проведення розрахунку до державного дорожнього фонду за кодом бюджетної класифікації – 22160100.

У зв’язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої населених пунктів України з 01.01.2021 року, змінюються реквізити бюджетних рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів.

Інформація щодо нових реквізитів бюджетних рахунків для зарахування з 01.01.2021 податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів розміщена на Веб-порталі Державної казначейської служби України www.treasury.gov.ua на сторінках територіальних органів Державної казначейської служби України в розділі «Реквізити рахунків»;

4. Перевізник надає/надсилає до САД у Хмельницькій області на поштову/електронну адресу копію платіжного доручення зі штампом банку або цифровим підписом, квитанцію та примітку з інформацією щодо точної дати початку здійснення перевезення;

5. Фахівці САД у Хмельницькій області готують погодження маршруту та надсилають його перевізнику.

Увага! До розгляду приймаються заявки лише за встановленою формою, заповнені українською мовою, чітко, зрозуміло та без виправлень.

Пам’ятайте: сума оплати за оформлення дозволу на рух завжди в кілька разів менша, ніж сума штрафу за його відсутність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних