A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ!

Дата: 22.07.2021 15:40
Кількість переглядів: 267

До найбільш ризикових сфер діяльності щодо використання неоформ леної найманої праці належить сфера сільського господарства.

Тому, нагадуємо суб'єктам господарювання у сфері сільського господарства про те, що наймані працівники не можуть бути допущені до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу.

Досить часто, роботодавці не реєструють свою економічну діяльність, залучають до роботи працівників без оформлення трудових відносин, чим позбавляють громадян усіх прав та соціальних гарантій (оплачуваної відпустки, страхових виплат у разі хвороби, безробіття, нещасного випадку, а також страхового стажу для виплати пенсії за віком, по втраті годувальника, по інвалідності тощо).

Нагадуємо, що за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи-підприємці, що використовують найману працю, несуть суттєву фінансову відповідальність. 

Крім того,зазначаємо,що з 1 липня 2021 року працівники Держпраці у взаємодії з Державною податковою службою та органами місцевого самоврядування   розпочали  інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

Враховуючи зазначене, звертаємось до роботодавців із закликом оформити трудові відносини з найманими працівниками, не допускати порушень трудового законодавства. Адже оформлені трудові відносини – це запорука продуктивної праці та сталого бізнесу.

Додатково, звертаємо увагу, що громадяни, які мають у власному користуванні техніку та надають послуги іншим особам – не суб’єктам господарювання у вигляді обробки землі за певну плату і не є фізичними    особами – підприємцями, зобов’язані включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) із таких доходів та військовий збір. Доходи від обробки землі оподатковуються ПДФО за ставкою 18 відсотків та військовим збором – 1,5 відсотка.

Головний спеціаліст з питання додержання законодавства про працю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь