A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Школа фермера ФАО: роль сільських жінок у популяризації екосистемних послуг

Дата: 16.07.2021 15:37
Кількість переглядів: 330

23 липня 2021 року Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) проведе практичну частину тренінгу «Роль сільських жінок у популяризації екосистемних послуг». Тренінг є частиною Польової школи фермера «Створення, реконструкція та управління полезахисними лісовими смугами».

Практична частина тренінгу пройде 23 липня 2021 р. з 8:30 до 15:30 на базі Тавричанської ОТГ (Херсонська область, Каховський район), представники якої, а також науковці та фахівці ФАО, поділяться досвідом відтворення та підтримки належного стану полезахисних лісосмуг на прикладі Державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське» та ТОВ «Агробізнес» Каховського району, що розташовані на території ОТГ, висвітлять питання ролі жінки в політиці, суспільстві, агрономії та популяризації екосистемних послуг, розкажуть про переваги жіночого лідерства та перешкоди на цьому шляху.

Теоретична частина цього тренінгу проходила онлайн 31 травня 2021 р. Запис заходу можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/1pwsGsU3dQc

Під час теоретичної частини заходу фахівці ознайомили аудиторію з економічним механізмом екосистемних послуг водних і земельних ресурсів у адаптації до змін клімату, новими підходами до зайнятості жінок у реалізації екосистемних послуг полезахисних лісосмуг, роллю жінки в управлінні екосистемними послугами в історичному аспекті та локальних активностях у сфері ґрунтознавства, а також в сучасному лісовому секторі України.  

Програма тренінгу 23 липня:

Виїзд із залізничного вокзалу м. Херсона до с. Тавричанки - 08:30, 23 липня 2021 року.

 

8:30-11:00

 

 

Виїзд із залізничного вокзалу м. Херсона о 8.30 год. до с. Тавричанки.

Зустріч та знайомство учасників у приміщенні сільського Будинку Культури (с. Тавричанка, GPS координати: 45°55’169″ пн. ш. 33°82′203″ сх. д.). Кава-перерва.

11:00-11:30

 

 

Вітання учасників тренінгу.

Виступаючі: Олександр Димов, польовий офіцер ФАО у Херсонській та Миколаївській областях, кандидат с.-г. наук;

Маргарита Степанова, директорка Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської облдержадміністрації, кандидат економічних наук;

Раїса Вожегова, директорка Інституту зрошуваного землеробства НААН, академік НААН;

Віктор Найдьонов, директор ДП «ДГ «Асканійське» ІЗЗ НААН, кандидат с.-г. наук;

Наталія Гальченко, директорка Асканійської ДСДС ІЗЗ НААН, кандидат  с.-г. наук.

11.30-12.00

 

 

Польовий виїзд, ознайомлення учасників з полезахисними лісосмугами, зокрема з реконструйованими п’ять років тому на території Тавричанської об’єднаної територіальної громади.

12.00–12.30

 

 

Можливості для розвитку лідерського потенціалу жінок в об’єднаних територіальних громадах, популяризація ґрунто- та ресурсозберігаючих технологій, створення та відновлення лісосмуг, а також популяризація екосистемних послуг у сільському господарстві.

Доповідач: Наталя Висоцька, експертка ФАО, перший заступник директора з наукових питань Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М.Висоцького (УкрНДІЛГА), кандидат с.-г. наук.

12.30–13.00

 

 

Відтворення та підтримка належного стану полезахисних лісосмуг на прикладі ДПДГ «Асканійське» та ТОВ «Агробізнес» Каховського району Херсонської області.

Доповідач: Оксана Кравченко, завідувачка відділу комунальної власності та земельних відносин, житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою, містобудування та архітектури Тавричанської ОТГ.

13.00–13.30

 

 

Роль жінки в політиці, суспільстві, агрономії та популяризації екосистемних послуг. Перешкоди та переваги жіночого лідерства.

Доповідач: Віра Коновалова, заступниця директора Асканійської ДСДС ІЗЗ НААН, депутатка Тавричанської ОТГ, керівниця центру «Жіноча ініціатива», кандидат с.-г. наук.

 

 

 

 

13:30-13:50

 

 

Підведення підсумків. Вручення сертифікатів.

13:50-15.30

 

 

Повернення до м. Херсона.

Дата та час проведення теоретичної частини тренінгу: 23 липня 2021 року, 08:30-15:30

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/RUPto7UXhpAwjmCz5

Тренінг проводиться для осіб, чия діяльність спрямована на відновлення та реконструкцію полезахисних лісових смуг, захист ґрунтів від ерозії й утворення пилових бур, боротьбу з опустелюванням, агролісомеліоративне районування, оптимізацію системи захисних лісових насаджень в агроландшафтах степової зони України: представників об’єднаних територіальних громад, керівників сільськогосподарських підприємств, агрономів, фермерів, лісівників, виробників енергетичних культур, горіхової асоціації України, спілки пасічників України, а також викладачів, науковців, посадовців.

Захід проходить у межах Польової школи фермера «Управління та реконструкція полезахисних лісових смуг», що є частиною проєкту «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зон України», та реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ).

Додаткова інформація:

Олександр Димов, фахівець ФАО, +38 098 448 34 28, e-mail: Oleksandr.Dymov@fao.org

ПОСИЛАННЯ:

Відеозаписи

Публікації

КОНТАКТИ:  

ВІКТОРІЯ МИХАЛЬЧУК

Фахівець з комунікацій

Регіональне відділення ФАО для Європи та Центральної Азії

Київ, Україна

Viktoriia.Mykhalchuk@fao.org

+38 (098) 605 5061

Журналістам та редакторам:

Запити на фотографії, аудіо- та відеоматеріали направляйте за адресою FAO-newsroom@fao.org, або телефонуйте: (+39) 06 570 53625.

Онлайн-інструменти
Фотографії також доступні на акаунті FAOnews у Flickr
Служба новин ФАО
RSS-канал прес-релізів ФАО
ФАО в Твітері @FAOUkraine

 

Офіс ФАО в Україні | вул. Еспланадна, 20, Київ, Україна | (+38) 093 738 0730 | www.fao.org/europe/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь