A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Міністерство цифрової трансформації України інформує

Дата: 09.07.2021 15:44
Кількість переглядів: 1040

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р.№ 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом - освітні серіали. Наразі, на платформі доступний новий онлайн серіал «Як громаді стати цифровою» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities)

Серіал призначений для публічних службовців, яким не байдужий розвиток IT у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн. Курс складається з 8 відео з вичерпною інформацією про аспекти цифровізації на рівні територіальної громади. Та допоможе систематизувати знання з цифрової трансформації та сформувати фундамент для подальших дій. У результаті проходження навчання учасники отримають сертифікат із зазначенням кредитів обсягом 0,2 ЄКТС.

А також повідомляємо, що Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта оновлений національний тест на цифрову грамотність — Цифрограм 2.0.та 3 спеціалізовані тести: Цифрограм для вчителів, Цифрограм для держслужбовців та Цифрограм для медиків.

За основу для Цифрограм 2.0 було взято адаптовану Рамку цифрових компетентностей для громадян України (https://osvita.diia.gov.ua/uploads/0/l824-for_citizens.pdf), яку було створено українськими експертами на основі європейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для громадян ЄС (DigComp 2.1.).

Завдяки цьому в тесті визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за шістьма сферами:

  1.  Основи комп’ютерної грамотності
  2.  Інформаційна та медіаграмотність — вміння працювати з даними.
  3.  Створення цифрового контенту.
  4.  Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.
  5.  Безпека у цифровому середовищі.
  6.  Вирішення технічних проблем — навчання впродовж життя у цифровому суспільстві. 

Запрошуємо всю команду вашої громади:

  1.  На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 471, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути» — Поширити інформацію про продукти проекту Дія.Цифрова освіта, а саме:            Платформу Дія.Цифрова освіта та її освітні серіали https://osvita.diia.gov.ua/courses. Цифрограми https://osvita.diia.gov.ua/digigram та Всеукраїнську Школу онлайн https://lms.e-school.net.ua. Приклад: https:// cutt. lv/Zn9N3 U4
  2.  На виконання Національної концепції розвитку цифрових компетентностей до 2025 року, затвердженої Розпорядженням Кабінету Міністрів України No 167-р. (https://cutt.lv/pbKSA4Ml 3 березня 2021 року — запропонувати перелік заходів, які ви плануєте реалізувати до кінця 2021 року з метою популяризації цифрової освіти. Ваші пропозиції на основі даних документів https://cutt.lv/mnXZlaL чекаємо на пошти:

homutska@thedigital.gov.ua та korenchuk@thedigital.gov.ua

  1. На виконання стратегічної мети державної регіональної політики до 2027 року, та оперативної цілі 4 — «Розвиток інфраструктури та цифрова трансформація регіонів», Пріоритетами регіонального розвитку на період до 2027 року є: зокрема, підвищення якості та забезпечення доступності для населення послуг, що надаються органами державної влади та органами місцевого самоврядування, незалежно від місця пр оживання, зокрема на засадах цифровізації.

Завдання за напрямом «Розвиток сільських територій»:

  1.  Проведення повної комп’ютеризації закладів загальної середньої освіти із залученням різних джерел фінансування, навчання педагогічних працівників цифрової грамотності.
  2.  Підвищення рівня цифрової грамотності населення сільських територій, зокрема шляхом реалізації проекту Дія. Цифрова освіта.
  3.  Рекомендуємо також долучити ваше місто, село чи ОТГ до мережі хабів цифр ової освіти: https://osvita.diia.gov.ua/hubs

А також, з метою залучення якомога більшої кількості публічних службовців до процесу опанування цифровими навичками, Мінцифри звертається до Вас з проханням надати підтримку в розповсюдженні інформації на своїх ресурсах щодо можливості перегляду зазначеного серіалу онлайн.

За будь-яким питанням, звертайтесь до Руслани Коренчук (korenchuk@thedigital.gov.ua).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь