A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Робоча нарада з представниками органів місцевого самоврядування області

Дата: 28.05.2021 10:46
Кількість переглядів: 914

Під головуванням начальника управління Держпраці у Хмельницькій області Олександра Малюзіна, за участі Державної податкової служби, Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА, Пенсійного фонду України, Центру зайнятості, з метою налагодження співпраці з питань зниження рівня незадекларованої праці та заборгованості з виплати заробітної плати, 26 травня відбулася робоча нарада з представниками органів місцевого самоврядування області та робочої групи щодо зниження рівня незадекларованої праці.

Було обговорено зміни до законодавства, прийняті Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання» від 4 березня 2021 року №1320-IX, який набрав чинності 27.04.2021 р.

Внесено зміни, зокрема, до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (далі – Закон №877). 
Так, підпунктом 5 пункту «а» частини першої статті 34 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» зазначено, що до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать власні (самоврядні) повноваження, зокрема, звернення до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, чи його територіального органу про порушення суб’єктом господарювання законодавства про працю та зайнятість населення.Відповідно до абзацу десятого частини першої статті 6 Закону №877, підставою для здійснення позапланових заходів є звернення посадових осіб органів місцевого самоврядування про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства у випадках, коли право на подання такого звернення передбачено законом.

За результатами наради напрацьовано шляхи співпраці з органами місцевого самоврядування з врахуванням вищезазначених змін до законодавства, а також з питань зниження рівня незадекларованої праці та заборгованості з виплати заробітної плати.

Головним спеціалістом з питань дотриманням законодавства про працю та робочою групою відновлюється робота з суб’єктами господарювання міста щодо незадекларованої праці.

Отже, шановні роботодавці, задля уникнення проведення контрольно-перевірочних заходів державних органами, просимо дотримуватися законодавства про працю.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь