A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Сергій Гамалій: Досвід Польщі на шляху становлення і розвитку громад дуже цінний для Хмельниччини

Дата: 13.05.2021 11:05
Кількість переглядів: 1008

12 травня голова облдержадміністрації Сергій Гамалій взяв участь в онлайн-конференції з представниками Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща, з яким наша область має давні та тісні зв’язки.

До розмови долучилися Петро Цалбецкі, Маршалек воєводства, Єлизавета Пініевськая, Голова Сейму воєводства,  Дамян Цярціньскі, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці, Кшиштоф Сікора, Почесний консул України в Бидгощі, заступник голови облдержадміністрації Володимир Білик, директор Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Віра Бригадир, представники органів місцевого самоврядування Куявсько-Поморського воєводства та Хмельниччини.Фото без опису

Основна мета розмови – обмін досвідом у сфері розвитку місцевого самоврядування. Наразі в Україні триває завершальний етап реформи децентралізації, який свого часу успішно пройшла і Республіка Польща, тому наші громади багато в чому повторюють шлях польських ґмін. Саме тому, вітаючи учасників конференції, Сергій Гамалій зазначив, що досвід Польщі, той шлях становлення і розвитку громад, який пройшли наші сусіди, є дуже цінним.

Фото без опису

“Сьогодні перед громадами Хмельниччини стоять важливі питання, зокрема, ефективного вирішення питань місцевого значення із залученням населення, комплексного соціально-економічного та культурного розвитку, управління комунальною власністю, соціального захисту, особливо в теперішній час боротьби із пандемією COVID-19, – зауважив очільник адміністрації. – Нам цікаво буде почути, як наші колеги в Польщі вирішують щоденні проблеми, що? лежить в основі планування розвитку територій, які саме на сьогодні стратегічні документи розробляються.”

Сергій Гамалій наголосив, що в Хмельницької області гарна історія співпраці з Куявсько-Поморським воєводством, налагоджені добрі зв’язки з Генеральним Консульством, а Республіка Польща є найбільшим міжнародним торговельним партнером Хмельниччини, тому влада зацікавлена в подальшій співпраці.

Також посадовець висловив вдячність польській стороні за  підтримку України на міжнародній арені в питаннях євроінтеграції та в важкий час російсько-української війни.

Фото без опису

У продовження спілкування представники органів місцевого самоврядування  Куявсько-Поморського воєводства ознайомили своїх колег з Хмельниччини із структурою органів влади, системою планування розвитку в Польщі та основними напрямками територіальної політики, досвідом створення стратегічних документів на прикладі соціально-економічного розвитку Влоцлавського району, розробки бюджету району на прикладі Олександрівського Куявського району, а також проаналізували системні перетворення, що відбувалися в Польщі після 1989 року.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь