Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує

Дата: 12.05.2021 11:04
Кількість переглядів: 654

Як суб’єкту господарювання здійснити самостійне виправлення помилок у повідомленні за ф. №20-ОПП

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни. У повідомленні поряд із реквізитом, який змінився, зазначається у дужках його попереднє значення.

При цьому в разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого. Фото без опису

Якщо суб’єкт господарювання виявив помилку у повідомленні за ф. №20-ОПП він повинен подати повідомлення з виправленою інформацією про такі об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП до органу ДПС за основним місцем обліку.


Скористайтесь процедурою списання пені та штрафів

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує платникам податків про норми Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Даним документом регламентовано порядок списання пені та штрафів. Звертаємо увагу, що скористатися такою можливістю мають право ті платники, які у повному обсязі грошовими коштами погасять наявні суми податкового боргу, що виник станом на 01 листопада 2020 року. Фото без описуТакож обов’язковою умовою для проведення списання нарахованих штрафів є своєчасна сплата поточних податкових зобов’язань у повному обсязі. Для того, щоб скористатися даною законодавчою нормою, платники мають подати заяву до податкового органу за місцем реєстрації. Заяву слід подати до 10 червня 2021 року. Тому радимо не зволікати в часі та скористатися наданою можливістю позбутися фінансового тягаря.


Щоб отримати Реєстраційний номер облікової картки платника податків не обов’язково відвідувати податкову

Запит для отримання Реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) можна сформувати в електронному вигляді. У цьому випадку відвідувати державну податкову інспекцію не потрібно, - звертають увагу громадян в Полонській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій  області.

Враховуючи карантинні обмеження податківці пропонують громадянам отримати електронний цифровий підпис та самостійно сформувати запит-замовлення для присвоєння у Державному реєстрі фізичних осіб Реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фото без опису

Щоб скористатися такою актуальною в період карантинних обмежень електронною послугою, отриманим електронним ключем потрібно зареєструватися в Електронному кабінеті платника на єдиному веб-порталі ДПС України.

Покрокове формування запиту передбачає виконання таких дій:

Електронний кабінет платника (cabinet.tax.gov.ua) - ВХІД - заяви, запити для отримання інформації - ОБИРАЄМО ПЕРІОД (ПОТОЧНИЙ МІСЯЦЬ) - F1314601 Облiкова картка фiзичної особи - платника податкiв (для подання в електронному виглядi). Форма № 1ДР - СТВОРИТИ - ЗАПОВНИТИ ЗАЯВУ;

Для приєднання до Облікової картки за ф. 1-ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу платника податків необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «документ довільної форми», який заповнюється таким чином:

- Документ довiльного формату - №1 - «назва документу», «номер документу», «дата документу» заповнюється згідно з даними документа, що посвідчує особу; - у графі 2 «Найменування файлу документу» табличної частини за допомогою кнопки «обзор» обирається відповідна сканована копія документа (сканкопія свідоцтва про народження - для малолітньої особи, сканкопія паспорта  1-3ст.,)

При цьому кожен документ має бути збережено в окремому додатку.

- Повiдомлення про склад та мету збору персональних даних у Державному реєстрi фiзичних осiб - платникiв податкiв, права та обов'язки фiзичної особи - платника податкiв ;- заповнити, перевірити.

- ПЕРЕВІРИТИ – ЗБЕРЕГТИ – ПІДПИСАТИ – ВІДПРАВИТИ.

Виконання описаного вище алгоритму не передбачає візиту до державної податкової інспекції. Однак, надана Вами інформація буде опрацьована у визначені законом терміни.

Щоб отримати на руки документ, який засвідчує присвоєння Реєстраційного номера облікової картки платника податків у ДРФО, Вам необхідно через три робочі дні після подання заяви 1-ДР звернутись до Центру обслуговування платників Полонської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області (м.Полонне, вул.Лесі Українки,114а) з наступними документами: паспортом батька або матері та свідоцтвом про народження дитини (оригінал).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних