A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

3 березня - Всесвітній день дикої природи

Дата: 03.03.2021 15:50
Кількість переглядів: 956

Безумовна цінність дикої природи співвідноситься з екологічними, генетичними, соціальними, економічними, науковими, освітніми, культурними, рекреаційними і естетичними аспектами сталого розвитку та добробуту людей.

Всесвітній день дикої природи надає можливість звернути увагу на різноманіття і красу проявів дикої фауни і флори, а також допомагає підвищити інформованість про одержувану людиною користь від занять природоохоронною діяльністю.

Та нажаль, проблема збереження довкілля і його окремих складових загострюється з кожним роком. Тому питання пов’язані зі збереженням дикої флори та фауни вже давно стали окремим напрямком міжнародного співробітництва. Саме з цієї причини 3 березня 1973 року у Вашингтоні була прийнята Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення – одна з найбільших угод з охорони дикої природи, відома як CITIES. Метою Конвенції є гарантування, що міжнародна торгівля (експорт, імпорт та ін.) дикими тваринами та рослинами не буде створювати загрозу їх існування. Конвенція CITIES залежно від видів тварин та рослин включає три додатки: зникаючі види, вразливі види та види, які вносяться за ініціативою сторін з метою попередження торгівлі з їх території. Фото без опису

Україна приєдналась до Конвенції про міжнародну торгівлю дикими видами флори та фауни, що перебувають під загрозою зникнення, 14 травня 1999 року. Відзначення цього дня привертає увагу до дикої природи, її вагомості для забезпечення розвитку та добробуту людини.

Із метою привернення уваги до цінності дикої природи та її різноманітного (екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного) значення 20 грудня 2013 року шістдесят восьма сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй постановила проголосити 3 березня, день прийняття Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори (СІТЕS), як Всесвітній день збереження дикої природи.

Відзначають цю дату з метою привернути увагу суспільства до цінності та різноманіття дикої природи, нагадати про необхідність посилити боротьбу зі злочинами проти неї, а особливо, з браконьєрством. Також Конвенція CITEС вимагає, щоб весь імпорт, експорт, реекспорт та інтродукція тварин та рослин проводилися на підставі дозволів та сертифікатів.

Тож пам’ятаймо, що дика природи – це невід’ємна частина нашої планети. Адже, неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Саме захищати тварин і рослин у природному середовищі  – завдання кожного з нас.

 

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь