A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Служба зайнятості інформує про стан ринку праці Хмельниччини у січні 2021 року

Дата: 10.02.2021 15:43
Кількість переглядів: 380

У січні 2021 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 34,2 тис. громадян, з яких 20,2 тис. мали статус безробітного. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості становила 743 осіб, в тому числі 469 осіб зареєстрованих безробітних. Крім того, 157 осіб було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З початку року 882 роботодавця поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У січні 2021 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 2,8 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  7213,7 грн. Фото без опису

Майже 60% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери торгівлі та послуг, переробної промисливості, транспорту. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, середній медичний персонал. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 24% вакансій було укомплектовано.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості 170 осіб проходили професійне навчання.

Послугами центрів зайнятості області скористалося 793 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Також на обліку перебувало 62 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО.

Станом на 1 лютого 2021 року. кількість зареєстрованих безробітних становила 18,5  тис.осіб, в тому числі 461 військовослужбовець – учасник АТО (ООС), 56 осіб з числа внутрішньо переміщених. Серед безробітних 55,2% складали жінки, 32,9% – молодь віком до 35 років, 12,2% –  особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 55,2% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 16,6 тис.осіб. Актуальними були 1,3 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 14 безробітних.

 

Хмельницький обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь