A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Сергій Гамалій з робочим візитом побував на Полонщині

Дата: 08.02.2021 15:31
Кількість переглядів: 514

5 лютого голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій з робочим візитом побував на Полонщині, а саме у с.Новолабунь, де ознайомився із ходом робіт на будівництві нового приміщення загальноосвітньої школи на 274 учні.

До огляду навчального закладу також долучилися заступник голови ОДА Сергій Ткачук, директор Департаменту розвитку громад, будівництва та ЖКГ Віра Бригадир, керівник ДП “Обласна служба єдиного замовника” Андрій Колеснік, Полонський міський голова Франц Скримський, керівник місцевого СВК «Лабунський», депутат обласної ради Микола Олицький.

Нагадаємо, що школа є одним із довгобудів, на які тривалий час в області не вистачало коштів. Розпочате воно було ще в 1991 році, тоді були зведені стіни будівлі, однак через брак фінансування не було зроблено дах. Коригування проектно-кошторисної документації було здійснено у 2016 році, і будівництво об’єкта “Школа на 274 учні і сільського клубу на 400 відвідувачів, с.Новолабунь Полонського району – І черга будівництва” отримало фінансування з державного фонду регіонального розвитку. Фінансування з ДФРР здійснювалося у 2016-2019 роках.

У 2020 році з обласного бюджету було виділено 5 млн.грн., субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій – 1,67 млн.грн. Проте це не дало змоги завершити будівництво школи і розпочати навчальний процес. Як повідомив керівник ДП “Обласна служба єдиного замовника” Андрій Колеснік, наразі будівельна готовність  складає 76%. Будівельникам залишилося доробити зовнішні, електро-газо-водо мережі, внутрішні оздоблювальні роботи, спортивну інфраструктуру навколо школи,  укомплектувати кухонне та навчальне обладнання. За його словами, для цих потреб необхідно віднайти 16 млн. грн.

Коментуючи питання щодо можливих джерел фінансування будівництва школи, голова обласної державної адміністрації наголосив, що необхідно прийти до спільного бачення можливостей залучення коштів для того, аби школа, на яку довгі роки чекають діти, нарешті відчинила для них свої двері. “Сьогодні ми бачимо, що роботи на об’єкті ще чимало. Однак, це набагато менше за те, що уже було зроблено. В цю школу вкладено дуже багато державних коштів та праці, тому ми просто зобов’язані віднайти кошти на її завершення, тим більше, що це дозволить створити якісне освітнє середовище для місцевих дітей,” – сказав Сергій Гамалій.

      

       

Довідково:

Загальна кошторисна вартість об’єкту – 66777,171 тис грн. Підрядник: ТОВ «Форвард-Плюс» м. Нетішин. Замовник: ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь