A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Без черг і паперів: у “Дії” з’явиться е-лікарняний, податкові послуги та ще кілька функцій

Дата: 22.01.2021 14:26
Кількість переглядів: 428

У Міністерстві цифрової трансформації анонсували нововведення у державному додатку “Дія”. Найближчим часом за допомогою мобільного сервісу можна буде змінити місце прописки, зареєструвати бізнес онлайн та отримати ще кілька послуг просто у смартфоні.

Усі нові послуги мають з’явитися у першому кварталі цього року, повідомляють у пресслужбі Мінцифри.

Дія ID. Користувачі застосунку “Дія” матимуть можливість за кілька кліків отримати кваліфікований електронний підпис, або КЕП. Він має найвищий ступінь довіри та за юридичною силою дорівнюється до нанесеного власноруч. КЕП можна застосовувати у всіх випадках електронного документообігу: під час надання звітності контролюючим органам, запитів на отримання реєстрових довідок, подання заяв чи навіть при спілкуванні з судовими інстанціями. Детальніше про переваги такого підпису читайте тут.

Зараз КЕП видають лише у центрах сертифікації. Для його отримання треба зібрати пакет документів і заповнити заяву. Тепер цю процедуру хочуть суттєво спростити. З кваліфікованим цифровим підписом користувачі державного сервісу зможуть підписувати документи та отримувати адміністративні й фінансові послуги у смартфоні.

Зміна місця реєстрації. Витрачати час у коридорах паспортних столів для реєстрації прописки тепер буде не обов’язково. Наприкінці 2020 року в уряді ухвалили постанову, яка впроваджує експериментальний проєкт із реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання онлайн. Відповідний функціонал має з’явитися у “Дії”.

Реєстрація бізнесу. Влада готує законодавчі зміни, які дозволятимуть стати ФОП без участі реєстратора. У ПК-версії “Дії” і раніше можна було зареєструвати бізнес, але процес обробки даних займав кілька робочих днів. Тепер послуги для підприємців хочуть зробити автоматизованими. Фото без опису

Е-лікарняний. Вже незабаром у “Дії” буде доступна опція електронного лікарняного. Такий документ можна буде пред’являти замість звичайного лікарняного у паперовому вигляді.

Податкові послуги. Розробники державного застосунку планують додати в нього послуги кабінету платника податків. Це має зробити сплату податків ще простішою.

Будівельні послуги. Наразі через “Дію” можна повідомити про початок будівельних робіт об’єктів класу СС1. Цю категорію присвоюють не дуже складним спорудам із незначним ступенем наслідків. Тепер у додатку з’являться послуги з початку робіт і введення в експлуатацію складніших об’єктів класу СС2 та СС3.

Нагадаємо, журналісти Вільного радіо зробили для вас вже багато зручних інструкцій з отримання послуг онлайн. Ось декілька з них:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь