A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-10-03; 0979110328

Фахівці Держпродспоживслужби посилять контроль за дотриманням нових норм Санітарного регламенту

Дата: 15.01.2021 11:43
Кількість переглядів: 261

Як повідомлялося, з 1 січня в Україні діє новий Санітарний регламент для закладів середньої освіти. У Держподспоживслужбі інформують, що документ містить багато норм щодо облаштування шкіл та приміщень, утримування басейнів, освітлення, звукового та температурного режиму.

Зокрема, у новому документі містяться санітарно-гігієнічні норми, як облаштовувати територію школи, її будівлі та навчальні приміщення, зокрема, спортивні майданчики, фізкультурно-спортивні приміщення, кабінети інформатики, санітарні вузли, приміщення допоміжного та підсобного призначення, як утримувати басейни тощо. 

Новий Санітарний регламент враховує кілька дуже важливих аспектів. Це, зокрема, інтереси дітей з особливими освітніми потребами, розвиток технічних засобів навчання і правила їхнього використання під час освітнього процесу, та приділяє багато уваги шкільному раціону учнів.

Відтак, фахівці Держпродспоживслужби наголошують, що будуть пильно слідкувати за тим, щоб нові норми виконувалися, а недоліки були усунені.

Також, трохи про важливі зміни у шкільному харчуванні:

Відтепер забороняється продаж:
- зернових продуктів, що містять понад 10 г цукру на 100 г готового продукту;
- продуктів, що містять понад 0,12 г солі, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту;
- продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачі,
- підсилювачі смаку та аромату, консерванти;
- продуктів із рослинними жирами,
- непастеризованих соків,
- кави та кавових напоїв,
- енергетичних напоїв.

Окрім цього:

- Раз на тиждень для учнів обов’язково має готуватися риба.
- Фрукти та ягоди подаються без додавання цукрів та підсолоджувачів.
- Для дітей, що мають особливі дієтичні потреби, наприклад, алергії, має організовуватися окреме харчування. Для цього батьки дитини подають до закладу освіти медичну довідку від сімейного лікаря чи педіатра.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька закликає інформувати про всі порушення на «гарячу лінію» Держпродспоживслужби: (044) 364 77 80

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь