Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

ПРОТОКОЛ № 27 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Полонської міської ради ОТГ

Дата: 10.11.2020 23:34
Кількість переглядів: 603

 м.Полонне.                                                                          10 листопада 2020 року.
Головує: Скримський Ф.Ф.
Присутні:     26 (37) - члени комісії та 3 - запрошені.

 ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

І. Щодо погіршення санітарно-епідемічної ситуації, спричиненої гострою   респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню цієї хвороби на території Полонської об’єднаної територіальної  громади.

 ІНФОРМУЮТЬ:

  • Скримський Франц Францович – голова Полонської міської ради ОТГ;

-    Ваврик  Віра Григорівна  –   директора НКП ПЦПМСД;

 -  Онофрійчук Віталій Петрович – начальника Держпродспоживслужби в Полонському районі;

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

   1. Інформацію голова Полонської міської ради ОТГ Скримського Ф.Ф., заступника директора КНП «Центр ПМСД» Ваврик В.Г.,   начальника управління Держпродспоживслужби в Полонському районі Онофрійчука В.П., взяти до відома.

2. На виконання Постанови КМУ від 11 березня №211 «Про запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Постанови КМУ від 20 травня №392, Постанови КМУ від 22 липня №641 та позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 06 листопада 2020 року №41, рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 06.11.2020 року (Протокол №45), рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС від 09.11.2020 року (Протокол №14 ): ввести з 00 годин 00 хвилин 10 листопада 2020 року (вівторок) на території району «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.  

3. На території  Полонської міської ради ОТГ:

  ЗАБОРОНИТИ роботу, на період дії «червоного» епідемічного зонування, суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема   фітнес-центрів, басейнів, закладів культури,   стихійних ринків в населених пунктах об’єднаної територіальної громади, м’ясних павільйонів з продажу м’ясної продукції на відкритих прилавках, торгівлю з ларьків, лотків, транспортних засобів та причепів, виносну торгівлю (торгівлю з рук), перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус. Фото без опису

 Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

 Відвідування закладів освіти її здобувачами, проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра,

 Діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

 Здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі,   у міському, приміському, міжміському, внутрішньо обласному та міжобласному сполученні, крім перевезеня: легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб, без урахування осіб віком до 14 років, а також службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та  установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, які погоджено з Полонським відділенням поліції Шепетівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Хмельницькій області, включаючи міські та пригородні автобусні маршрути які перевозять медичний персонал, працівників державних установ та органів місцевого самоврядування до місця роботи з режимом роботи з 7.00 годин до 11.00 год ранку і 16.00 год. до 20.00 год. вечора.

Відвідування установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), тощо, крім:

3.1.торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

3.2.провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку та електрозв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

3.3.торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

 4. Начальнику управління Держпродспоживслужби в районі (Онофрійчук В.П.) спільно з Полонським відділенням поліції ШВНП ГУНП України в області (Люлько М.М.): вжити дієвих заходів відповідно до чинного законодавства, за дотриманням суб’єктами господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності режиму роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови  дотримання дистанції між ними не менше як 2-х метрів із встановленням спеціальних позначок, крім того, зобов’язати керівників закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування усіх форм власності, дотримуватися розпорядку роботи закладу на період карантину та обмежити їх роботу з 07 до 20.00 год.                                                         

Термін: на період дії «червоного» зонування

    5. Голові правління Полонського РАЙСТ (Мельник О.І.), заборонити:                

      5.1. роботу Полонського ринку, на період дії «червоного» епідемічного зонування з 00 год.00 хв.12 листопада 2020 року в т.ч. закладів торгівлі продовольчими та промисловими товарами, які знаходяться на території ринку

у Понеділок,  Вівторок   – зробивши їх санітарними днями.

      5.2.  ЗАБЕЗПЕЧИТИ:

  -  режим роботи ринку Середа, Четвер, П’ятницю, Субота, Неділя. - із  07 до 15 години.

  -  під час роботи ринку відкрито 2 входи - (в’їзд та вхід).  

-     на в’їзді у ринок наявність - дизбар’єру.                                                                                 И        -      наявність на вході (в’їзді) постів  із скринінг контролю. Скринінг проводити -  персоналу ринку, продавцям та громадянам що заходять на територію ринку. Працівники, продавці, громадяни в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° С або ознаки респіраторних захворювань на територію ринку не допускаються.

   - знаходження на території ринку, також в зоні торгівлі по вул.Поліській та С.Бендери – персоналу, продавцям, громадянам тільки у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

   -  при продажі продуктів на відкритих прилавках –  накриття їх плівкою та наявність захисного бар’єру між продавцем та покупцем. 

   -  забезпечення постійного інформування     відвідувачів   ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.                                                                                                                                 

                                                           Термін: постійно

      5.3. Забезпечити неухильне виконання Постанови Головного Державного санітарного лікаря України  від 27.04.2020 року №14 «Щодо протидії поширенню короно вірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на продовольчих ринках».                                                                     

                                             Термін: на період дії «червоного» зонування

        6. Генеральному директору КНП «Полонська ЦРЛ ім..Н.Говорун» (Савіцький І.Л.), директору КНП «ПМСД Полонської міської ради ОТГ» (Сімчера І.В.) заборонити:

6.1.проведення планових заходів з госпіталізації, крім:

надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям,    новонародженим;

надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я;

 

6.2. Посилити карантинні заходи в закладах охорони здоров’я Полонської ОТГ.                                                                                                                                            

               

6.3. Посилити роботу щодо забезпечення інфекційних ліжок безперебійною подачею кисню.                                                                              

 6.4. Відтермінувати проведення щорічних медичних оглядів працівників підприємств, установ та організацій.

                                                  Термін: на період дії «червоного» зонування .

 

    7. Звідуючому Полонським РЛВ ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ» України     (Аврамчук В.В.): 

    7.1. Забезпечити здійснення постійного моніторингу дієвості обмежувальних протиепідемічних заходів та у разі необхідності рекомендувати, відповідно до статті 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», щодо встановлення органами місцевого самоврядування додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.    

  7.2. Спільно з Генеральним директором КНП «Полонська ЦРЛ ім..Н.Говорун», директором КНП «Центр ПМСД» Полонської міської ради ОТГ, начальниками відділу освіти, молоді та спорту Полонської міської і Понінківської селищної рад ОТГ, проаналізувати причини захворюваності медичного персоналу, працівників закладів освіти на COVID-19 та розробити відповідні рекомендації щодо покращення ситуації.

Термін: негайно.

 

       8. Начальнику управління Держпродспоживслужби в районі (Онофрійчук В.П.) в межах компетенції забезпечити:

      8.1. Державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, закладами громадського харчування, фізичної культури та спорту, ринком, закладами, що надають послуги з розміщення, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

       8.2. Проведення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчим  ринком  протиепідемічних вимог до діяльності агропродовольчих ринків, встановлених головним державним санітарним лікарем України.

 

       8.3. Присутність не менш як двох інспекторів на агропродовольчому ринку протягом усього часу його роботи та проведення ними позапланових перевірок.  

Термін: на період карантину.

      9. Начальнику Полонського відділення поліції ШВНП ГУНП в Хмельницькій області (Люлько М.М.):

      9.1. Здійснювати перевірку та виявлення порушень обмежень, встановлених в постановах Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 та від 22.07.2020 року №641;                                                      

      9.2. Здійснювати контроль за переміщенням товарів протиепідемічного призначення, обмеження щодо яких встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 214.

          9.3. Забезпечити контроль за виконанням протиепідемічних вимог під час здійснення пасажирських перевезень.

        9.4. Забезпечити в межах компетенції контроль за виконанням протиепідемічних вимог під час здійснення пасажирських перевезень, виконання вимог носіння масок персоналом, продавцями, громадянами (на носі та роті), забезпечити дієвий контроль за виконання протиепідемічних заходів і  недопущення випадків стихійної торгівлі біля  агропродовольчого ринку, згідно чинного законодавства. 

                                                                       Термін: на період карантину. 

 10. Завідувачу сектором ЦЗ населення та пожежної охорони (Свінтковському М.Є.)  спільно  із  начальником  17  ДПРЧ  (Процун А.О.),  з метою запобігання поширенню на території Полонської міської ради ОТГ вказаної респіраторної хвороби,  розробити графік проведення заходів спрямованих на недопущення поширення захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 на території громади, шляхом залучення  спеціальної пожежної техніки та особовий склад 17 ДПРЧ для проведення дезінфекції місць з масовим перебуванням людей та санітарну обробку вулиць, на що виділяти ПММ із матеріального резерву згідно відповідної документації про виконані роботи.

  11. Начальнику відділу освіти Полонської міської ради ОТГ (Сітарський В.В.) Відповідно до п.15 постанови КМ України від 22.07.2020 року №641 зі змінами:

  1. Встановити з 09 листопада 2020 року режим роботи закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти з використанням технологій дистанційного навчання.
  2. Тимчасово припинити з 09 листопада 2020 року опалення приміщень закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

    12. Зобов’язати старост старостинських округів Полонської міської ради ОТГ провести інформаційно–роз’яснювальну роботу з жителями населених пунктів громади щодо неухильного виконання рішення комісії з питань ТЕБ та НС.                      

  13. Довести дане рішення засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації до керівників релігійних конфесій.

 

Голосували:                                                        ЗА- 26

                                                                             ПРОТИ-  0

                                                                             УТРИМАЛИСЯ- 0

 

Рішення комісії обов’язкове до виконання на території громади.!    

      

Полонський міський голова,

голова комісії                                                                   Франц СКРИМСЬКИЙ

Секретар комісії                                                       Микола СВІНТКОВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних