A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

У Вікіпедії пройде Конкурс наукових фотографій 2020

Дата: 10.11.2020 17:10
Кількість переглядів: 531

З 1 по 30 листопада в українській Вікіпедії проходитиме Конкурс наукових зображень 2020, приурочений до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, який відзначають 10 листопада.

Конкурс має на меті популяризувати наукові знання через наповнення найбільшої онлайн-енциклопедії Вікіпедії зображеннями, що ілюструють наукові процеси, явища та об’єкти.

Участь у конкурсі можуть взяти всі охочі. Для цього потрібно з 1 по 30 листопада завантажити фотографії, що документують світ науки. Це можуть бути зображення, що показують об’єкти та ефекти досліджень, вчених під час роботи чи дослідницьке обладнання у п’яти номінаціях: «Мікроскопія», «Нефотографічні зображення» (у тому числі відео), «Люди в науці», «Загальна категорія», «Живі організми».

«Вікіпедія є стартовою сторінкою для знайомства з науковими уявленнями про світ для багатьох людей. Науковці долучаються до поліпшення статей, але, окрім достовірності, статті також мають бути зрозумілими нефаховому читачеві. У цій справі дуже допомагають ілюстрації. Проте, вільні, не захищені “копірайтом” (copyright) і платним доступом (paywall) матеріали досить важко знайти, саме тому ми регулярно проводимо цей конкурс. Ми прагнемо, аби фотографії, що документують світ науки, знайшли своє місце у статтях Вікіпедії, спонукали започатковувати нові й покращувати вже існуючі статті та розкривали читачам цікавий світ науки. Важливим є й знайомство самих науковців з механізмами роботи Вікіпедії та її спільнотою через нескладне завантаження медіафайлів на Вікісховище», — розповів член організаційного комітету Конкурсу наукових фотографій 2020 Олексій Болдирєв. 

Фотографії учасників конкурсу мають бути зроблені ними особисто у будь-який період часу. Подати можна необмежену кількість фото. Допускаються зображення та ілюстрації зроблені комп’ютером або за допомогою комп’ютерної техніки.

Подані роботи оцінюватиме кваліфіковане журі, до складу якого входять спеціалісти із різних галузей знань. У кожній номінації буде обрано три переможці. Автори найкращих фото отримають дипломи та подарункові сертифікати інтернет-магазинів.

Уперше конкурс наукових зображень був проведений 2011 року вікіпедистами з Естонії. В Україні конкурс вперше пройшов у 2015 році у межах загальноєвропейської акції.

Конкурс в Україні проводить громадська організація «Вікімедіа Україна». Традиційно конкурс підтримують науково-популярний портал «Моя наука» та команда «Дні науки».

Сторінка конкурсу з умовами участі: http://wikiscience.wikimedia.org.ua

Роботи-переможці Конкурсу наукової фотографії-2019

     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь