A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

«Доступні кредити 5-7-9%»: 216 нових угод за тиждень та лібералізація умов їх отримання

Дата: 15.10.2020 13:47
Кількість переглядів: 428

В межах програми «Доступні кредити 5-7-9%» банки-учасники всього вже профінансували 10,352 мільярда гривень українським підприємствам. З них 7,689 мільярда гривень були оформлені в якості рефінансування попередньо отриманих позик, 2,044 мільярда підприємці отримали на капітальні інвестиції та 619 мільйонів гривень – на поповнення оборотних коштів.

“Уряд затвердив зміни до програми. Вони стосуються лібералізації низки вимог до суб’єктів підприємництва в частині підвищення максимального рівня їх річного доходу до еквівалента 10 млн євро та виключення з Порядку вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу – рішення прийматимуть банки-кредитори. Також змінами розширені цілі використання кредитних коштів можливістю придбання земельних ділянок як окремо, так і разом з нежитловою нерухомістю”, – повідомив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

За останній тиждень банки уклали 216 угод на загальну суму в 469 мільйонів гривень. 67% (315 мільйонів гривень) від загальної суми укладених угод складають угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів. 12,4% (58 мільйонів гривень) – це видані уповноваженими банками інвестиційні кредити. І позики на поповнення оборотних коштів складають 20,6% (96 мільйонів гривень). Фото без опису

Лідерами за кількістю угод в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» залишаються державні банки – на першому місці Приватбанк (1106 кредитів на загальну суму 789 мільйонів гривень); на другому місці Укргазбанк (761 кредит на загальну суму 1,030 мільярда гривень); і на третьому – Ощадбанк (653 кредити на суму 856 мільйонів гривень).

Найбільші ж за сумою кредитні портфелі в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» сформували комерційні банки. На першому місці все ще залишається Райффайзен Банк Аваль (2,369 мільярда гривень), Креді Агріколь Банк на другому місці (1,456 мільярда гривень) і на третьому – ПУМБ (1,341 мільярда гривень).

Відповідні зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%» були прийняті в рамках виконання доручення Уряду розробити та затвердити програму фінансової підтримки малого та середнього підприємництва, а також суб’єктів господарювання сфери культури, креативних індустрій, туризму, діяльність яких знаходиться під впливом запроваджених обмежень та/або заборон, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь