A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Служба зайнятості інформує про стан ринку праці Хмельниччини та надання послуг у січні-вересні 2020 року

Дата: 06.10.2020 18:24
Кількість переглядів: 665

Незайняті та безробітні громадяни. У січні-вересні 2020 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 53,0 тис. громадян, з яких 35,1 тис. мали статус безробітного.

Працевлаштування. Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості становила  15,4 тис. осіб, в тому числі 11,0 тис. осіб зареєстрованих безробітних. Крім того, 3,1 тис. осіб було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Вакантні посади та вільні робочі місця. З початку року 4812 роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області.

У січні-вересні 2020 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 23,2 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  6031,6 грн.

Більше 60% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери торгівлі та послуг, переробної промисливості, транспорту. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості 59,3% вакансій було укомплектовано.

Професійне навчання. З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості 2,7 тис. осіб проходили професійне навчання. У січні-вересні 2020 року службою зайнятості видано 7 ваучерів для підвищення конкурентоспроможності особам старше 45 років.

Надання послуг учасникам АТО (ООС) та ВПО. Послугами центрів зайнятості області скористалося 919 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Забезпечено роботою 182 учасників АТО (ООС). Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 20 осіб. Також на обліку перебувало 116 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 36 осіб. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 7 осіб.

Станом на 1 жовтня 2020 року. Кількість зареєстрованих безробітних становила 14,3  тис.осіб, в тому числі 426 військовослужбовців – учасників АТО (ООС), 47 осіб з числа внутрішньо переміщених. Серед безробітних 56,0% складали жінки, 31,4% – молодь віком до 35 років, 21,4% –  особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 41,3% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 12,6 тис.осіб. Актуальними були 1,9 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 7 безробітних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь