A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Всесвітня акція «День без автомобілів»

Дата: 22.09.2020 20:44
Кількість переглядів: 701

22 вересня у більшості країн світу відзначається Всесвітній День без автомобіля (World Car Free-Day). Цього дня автомобілістам і мотоциклістам пропонується хоча б на добу відмовитися від використання приватного транспортного засобу на користь громадського транспорту, їзди на велосипеді або ходити пішки.

З того часу, як перший автомобіль виїхав на вулицю в 1886 році, стосунки між ним та людиною є неоднозначними. Сьогодні дорогами по всій земній кулі рухається понад мільярд автотранспортних засобів, і здається, що людство вже не може уникнути забруднення, шуму та небезпеки, до яких вони призводять.

Традиція проводити День без автомобілів народилася в 1998 році у Франції. Тоді цей день відзначили всього біля двох десятків міст.

Мета цього Дня – привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, знизити рівень концентрації вихлопних газів у міському повітрі (зокрема СО2), зменшити шумове навантаження, сприяти розвиткові альтернативних видів пересування. Фото без опису

Дуже часто ми не замислюємось над тим, як пересуваємось по місту. Зазвичай люди просто сідають в автівку, навіть якщо було б зручніше та раціональніше поїхати на громадському транспорті, велосипеді чи пройти пішки. Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, хочеться нагадати громадськості про проблеми, які несе з собою автотранспорт.

Гази, які виділяються внаслідок спалювання палива у двигунах внутрішнього згорання, містять більше 200 найменувань шкідливих речовин, у тому числі канцерогени. Вихлопні гази накопичуються у нижніх шарах атмосфери, тобто шкідливі речовини знаходяться в зоні дихання людини. Тому автомобільний транспорт варто віднести до категорії найнебезпечніших джерел забруднення повітря.

Департамент природних ресурсів та екології Хмельницької облдержадміністрації закликає всіх автомобілістів та небайдужих громадян області, по можливості, 22 вересня долучитись до акції «День без автомобілів», тим самим  зробивши  істотний внесок не тільки у власне здоров’я, здоров’я дітей і близьких, але й в здоров’я нашої планети!

 

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології

Хмельницької облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь