A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Управління державної інспекції енергетичного нагляду України у Хмельницькій області інформує

Дата: 14.09.2020 18:10
Кількість переглядів: 1051

Інспектором Управління державної інспекції енергетичного нагляду України у Хмельницькій області за зверненням Теофіпольського комунального підприємства «Тепловик», що знаходиться за адресою: смт. Теофіполь Хмельницької області, вул. Свободи, буд. 25, проведено моніторинг стану підготовки підприємства до роботи в опалювальний період 2020-2021 років.

Дане підприємство надає послуги з теплопостачання споживачам теплової енергії в смт. Теофіполь.

Відповідно до вимог “Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду” на підприємстві розроблено «План заходів щодо належної та своєчасної підготовки котельних та теплових мереж Теофіпольського КП «Тепловик” до роботи в осінньо-зимовий період 2020 – 2021 років, попередженню технологічних порушень та аварій на енергетичному обладнанні» (надалі – «План заходів») з встановленням термінів виконання робіт та їх виконавців. Обсяги запланованих робіт по підготовці теплового господарства до опалювального сезону в цілому відповідають обсягам дефектів та неполадок, виявлених у попередньому опалювальному періоді. 

Під час моніторингу виявлено ряд зауважень, порушень діючих нормативних документів, а саме «Правил технічної експлуатації теплових установок та мереж», а також «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», зокрема:

– підприємство не укомплектовано ремонтним та обслуговуючим персоналом, в тому числі не проведено навчання та перевірка знань працівників;

– не завершено повірку манометрів в котельних підприємства;

– котельні підприємства не в повній мірі забезпечено твердим паливом;

– не відновлено щільність газоповітряного тракту котла НІІСТУ-5, не відремонтовано котел АТОН-1000 в котельні по вул. Попружного, 5, не проведено їх промивання, випробування;

– стан охоронної зони теплової мережі підземної прокладки котельні по вул. Заводська, 18 а, не приведено у відповідність нормативно-технічній документації (наявні насадження багаторічних кущів в межах охоронних зон, тощо).

За результатами проведеного моніторингу стану підготовки до роботи в опалювальний період 2020-2021 років оформлено та доведено до підприємства довідку, де зазначено виявлені зауваження. Також підготовлено та направлено на адресу підприємства рекомендаційний лист, яким запропоновано, з метою належної підготовки до ОЗП 2020-2021 років, отримання позитивного висновку при оформленні Актів стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020/2021 року по джерелах теплової енергії та Акту готовності теплового господарства підприємства до роботи в опалювальний період 2020/2021 року, усунути виявлені порушення та повідомити про виконання Управління Державної інспекції енергетичного нагляду України у Хмельницькій області.

Також за зверненнями представник Управління прийняв участь в роботі комісій з перевірки стану готовності наступних підприємств до роботи в опалювальний період 2020-2021 років:

  1. комунальне підприємство «Полонне тепловодопостачання», м. Полонне, має 6 джерел теплової енергії;
  2. комунальне підприємство «Ізяславтепломережа», м. Ізяслав, має 8 джерел теплової енергії.

Підприємства в цілому виконали комплекс робіт з підготовки до ОЗП 2020-2021 років, з деякими зауваженнями, що були виявлені під час роботи комісій. За результатами роботи комісій підприємствам видано Акти готовності теплового господарства підприємств до роботи в опалювальний період 2020/2021 року (за формою додатку 3 “Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду “), на підставі Актів стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2020/2021 року по всіх джерелах теплової енергії (за формою додатку 1 “Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду “). До Актів (за формою додатку 1) внесено виявлені під час роботи комісій зауваження. Керівникам цих підприємств наголошено, що в разі неусунення зауважень у встановлені терміни Акти готовності (форма додатку 3) буде анульовано.

За інформацією Управління державної інспекції
енергетичного нагляду України у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь