A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

В ОДА навчали, як долучитися до участі у конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС

Дата: 11.09.2020 20:20
Кількість переглядів: 1007

Днями Міністерство розвитку громад та територій України відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р. № 827, оголосило конкурсний відбір відповідних проєктів регіонального розвитку. Прийом проєктів, що можуть брати участь в конкурсі триватиме до 20 жовтня.

Вперше такий конкурс відбувся понад 3 роки тому, і Хмельниччина була одним із найактивніших його учасників, виборовши фінансування на реалізацію 10 проєктів. Цьогоріч Мінрегіон запровадив декілька новацій до умов проведення конкурсу, тож аби роз’яснити їх особливості та допомогти громадам області активніше долучитися до участі в ньому, в облдержадміністрації провели інформаційний семінар. Перший заступник голови ОДА Роман Примуш та керівниця Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук в он-лайн режимі розповіли учасникам про зміни, що були внесені до нормативної бази конкурсу, особливості оформлення документації та роботи з новою онлайн платформою для відбору проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів Держбюджету, отриманих від ЄС, що була запущена Мінрегіоном у 2020 році.

Фото без опису

Як зауважив Роман Примуш, в області розроблена Стратегія регіонального розвитку на майбутні періоди, де чітко виписані пріоритетні напрямки розвитку області, і вже навіть є розроблені проєкти, які відповідають її цілям. Саме тому він звернувся до представників органів місцевого самоврядування із закликом активно долучитися до участі в цьому конкурсі і використати цей механізм для залучення додаткового фінансування. Він запевнив, що облдержадміністрація готова із свого боку надавати інформаційну та організаційну підтримку, яка потрібна для участі та перемоги в конкурсі.

Катерина Савчук детальніше зупинилася на особливостях цьогорічного конкурсу. Зокрема, вона звернула увагу, що відтепер реєстрація проектів відбуватиметься виключно на онлайн платформі за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Для участі у конкурсі заявник проекту має подати через онлайн платформу заявку про участь, інформаційну картку та опис проекту, оформлені відповідно до вимог, визначених Мінрегіоном.

Фото без опису

Цьогоріч проєкти можуть фінансуватися за такими програмами: інноваційна економіка та інвестиції; сільський розвиток; розвиток людського потенціалу; розвиток туризму; загальноукраїнська солідарність; підтримка розвитку депресивних територій; ефективне управління регіональним розвитком. Особливістю є те, що із розділу “Сільський розвиток” на відміну від минулого конкурсу виключено сільську інфраструктуру. Також важливим моментом є налагодження за потреби спільної роботи декількох громад, аби мати можливість претендувати на реалізацію більш масштабних проєктів.

Підсумовуючи семінар,  директорка Агенції регіонального розвитку області висловила сподівання, що за результатами відбору Хмельниччина, як і минулого разу, зможе отримати фінансування на важливі проєкти, що допоможуть громадам розвиватися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь