A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Незабаром батьки новонароджених отримуватимуть грошовий еквівалент “пакунку малюка”

Дата: 08.09.2020 14:21
Кількість переглядів: 761

Нещодавно Уряд прийняв рішення про запровадження  пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”. Завдяки цьому рішенню батьки отримають можливість самостійно здійснювати покупку речей для маляти, отримавши гроші на картку. Проєкт діятиме з 1 вересня 2020 р. по 31 грудня 2021 р. у співпраці з АТ КБ “ПриватБанк”.

Як повідомляють у Департаменті соціального захисту населення ОДА, на Хмельниччині батьки отримуватимуть цю допомогу у вигляді одноразової виплати трохи згодом, адже наразі в області ще є у наявності 560 “бейбі-боксів”, тобто готових комплектів дитячих речей, які породіллі отримують одразу у пологовому будинку.

Виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на дітей, які народилися у 2020 році, буде проводитись після використання в повному обсязі наявних “пакунків малюка” (бейбі-боксів).

Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” становитиме 5 тис. гривень. Вона буде перераховуватися на поточний рахунок із спеціальним режимом використання батьків, у яких народилася дитина, а в разі їх відсутності – патронатних вихователів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів новонародженої дитини, відкритий в АТ КБ“ПриватБанк”у грошовій безготівковій формі. 

Призначення грошової компенсації здійснюватимуть структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, держадміністрацій, виконавчих органів міських, міст обласного значення, рад. Звернутися за призначенням виплати потрібно не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Для призначення потрібно подати до відповідного органу соціального захисту такі документи:

заяву
копію свідоцтва про народження дитини
довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

Протягом вересня поточного року Міністерство соціальної політики України має розробити та укласти договір про взаємодію між Міністерством соціальної політики та “ПриватБанком”, а також розробити та опублікувати на своєму веб-сайті публічний договір про реалізацію пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”

Заклади торгівлі, які реалізують дитячі товари, зокрема, засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри; товари для породіллі можуть укласти з Мінсоцполітики додаткову угоду про приєднання до цього договору , після чого будуть внесені до відповідного реєстру.

Протягом року з дня зарахування коштів на рахунок отримувачі допомоги самостійно зможуть використати призначену їм грошову компенсацію на придбання товарів, саме у закладах торгівлі, які приєдналися до публічного договору з Мінсоцполітики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь