A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Медичним працівникам області профінансовано страхові виплати внаслідок гострого професійного захворювання, викликаного COVID-19, на суму 184,7 тисяч гривень

Дата: 03.09.2020 12:28
Кількість переглядів: 712

В умовах поширення коронавірусної хвороби медичні працівники першими приймають на себе удар епідемії COVID-19 та піддають своє здоров’я величезному ризику.

«Медичний персонал є найпершою категорією ризику зараження на коронавірусну хворобу (COVID-19) незалежно від віку, наявності супутніх хвороб та імунного статусу, – зазначає керівник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – Лабораторно підтверджені професійно зумовлені випадки COVID-19 у медичних працівників діагностуються і обліковуються як гостре професійне захворювання з відшкодуванням усіх збитків, передбачених чинним законодавством. У свою чергу управлінням виконавчої дирекції Фондув Хмельницькій області вчасно здійснюються страхові виплати всім медичним працівникам внаслідок гострого професійного захворювання через коронавірусну інфекцію». 

За оперативною інформацією станом на сьогодні до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Хмельницькій області надійшло 261 повідомлення про клінічно підтверджені випадки гострого професійного захворювання медичних і інших працівників внаслідок зараження коронавірусною інфекцією COVID – 19 (у т.ч. 2 зі смертельним наслідком).

Створено 233 комісії з розслідування зазначених випадків.В розслідуванні усіх клінічно підтверджених випадків гострого професійного захворювання (зараження COVID – 19) беруть участь страхові експерти з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області та його відділень.В умовах пандемії їх зусилля направлені на якісне і оперативне проведення розслідувань випадків захворювання медиків на COVID-19, а також роботу з профілактики і запобігання випадків інфікування під час виконання посадових обов’язків.

У 98 випадках завершено розслідування, за результатами яких затверджено 70 актів за формою Н-1/П (пов’язаних з виробництвом) та 28 актів за формою Н-1/НП (не пов’язаних з виробництвом).

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Хмельницькій області виплачено 49 медичним працівникам страхові виплати внаслідок гострого професійного захворювання (отруєння) через зараження коронавірусною інфекцією COVID – 19 за актами Н-1/П. Зазначені допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності профінансовано на суму 184,7 тис.гривень за 751 день непрацездатності.

Крім того, згідно прийнятих та опрацьованих заяв-розрахунків управлінням виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області профінансовано допомоги медичним працівникам по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з ізоляцією від COVID – 19 на суму понад 108,2 тис. гривень. Зазначені виплати отримали 84 медичних працівники, яким допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь