A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Інформація щодо результатів діяльності Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури в І півріччі 2020 року

Дата: 21.08.2020 09:53
Кількість переглядів: 1023

За результатами роботи правоохоронних органів Полонського району у І півріччі 2020 року загалом вдалося знизити рівень злочинності на 11,2 % в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Суттєво зменшилася кількість тяжких злочинів в порівнянні з минулим роком на 25 % (з 40 до 30), злочинів середньої тяжкості на 27% (з 60 до 33).

Спільними заходами вдалося на 27% (з 74 до 47) зменшити на території району вчинення злочинів проти власності, питома вага яких складає понад 37% від усіх злочинів.

Упродовж І півріччя 2020 року на території району не вчинено жодного умисного вбивства, умисного тяжкого тілесного ушкодження, в тому числі, що спричинило смерть.

Злагодженими діями правоохоронних органів не допущено вчинення вимагань, суттєво зменшилася кількість шахрайств, на 50 % (з 6 до 3) зменшилася кількість шахрайств.

Позитивні результати правоохоронних органів району при виявленні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, яких в поточному році виявлено 10 що на 6 більше ніж в минулому році.

Правоохоронцями виявлено 3 факти незаконного поводження зі зброєю на території району, 2 обвинувальних акти відносно двох місцевих жителів скеровано до суду за ч.1 ст. 263 КК України.

Значна увага в поточному році приділялася виявленню та розкриттю злочинів у бюджетній та земельній сферах.

Зокрема, до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням директора підприємства за ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 64 тис.грн. під час виконання робіт по реконструкції системи опалення однієї із шкіл Полонського району.

Також, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням місцевого жителя у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.3, ч.4 ст. 358, ч.2 ст. 190 КК України, за фактом  підробки рішення сесії Полонської міської ради ОТГ про надання у власність земельної ділянки площею 2 га, вартістю 104 тис.грн., використання підробленого документу та шахрайського заволодіння вказаною земельною ділянкою.

Також, скоординованими заходами правоохоронних органів виявлено факт надання місцем жителем неправомірної вигоди працівнику поліції. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду та вироком суду місцевого жителя засуджено за ч.1 ст. 369 КК України.

З приводу виконання своїх функції прокурорами Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури повідомляю, що у 2020 році прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 663 кримінальних провадженнях. На кінець червня 2020 року прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у 406 кримінальних провадженнях, у яких не прийнято кінцеве рішення. Кожен працівник Полонського відділу місцевої прокуратури у 2020 році забезпечував нагляд за досудовим розслідуванням в середньому у 100 кримінальних провадженнях. 

Під час організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокурорами відділу слідчим надано 112 письмових вказівок на проведення слідчих (розшукових) дій, погоджено та скеровано до суду 72 обвинувальних акти відносно злочинців.

Упродовж 2020 року місцевою прокуратурою заявлено 6 позовів на загальну суму 857,8  тис.грн., в тому числі 4 в порядку цивільного судочинства, 2 –  господарського судочинства.

         За результатами розгляду судами заявлених прокуратурою позовів, задоволено 12 позовних заяв (включно із поданими у 2019 році) на суму             764,3 тис. грн., судами прийнято рішення про повернення у державну власність 24 га. земель.

         Значна увага приділялася захисту державного та комунального майна, зокрема, до суду подано заяву про передачу безхазяйної нерухомої речі - будівлі пожежного депо, що розташована у смт. Понінка Полонського району площею 714,6 кв.м. вартістю 435,9 тис. грн. у власність Понінківської територіальної громади.

         Також, прокуратурою продовжується робота щодо виявлення порушень при використанні водних об’єктів. До суду в поточному році заявлено 2 позови в інтересах Хмельницької обласної державної адміністрації, про внесення змін до договору оренди земельної ділянки водного фонду з вимогою збільшення розміру орендної плати, яка надходить у місцевий бюджет, а також позов про визнання недійсними договорів оренди землі водного фонду площею 7,625 га, вартістю 232,3 тис.грн.

Виконуючи функцію підтримання публічного обвинувачення в суді, прокурорами відділу місцевої прокуратури якісно забезпечено участь в розгляді 74 кримінальних проваджень судами першої інстанції

Здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян внесено 9 вказівок, які розглянуто і задоволено.

Впродовж 2020 року розглянуто 50 звернення громадян, з яких 34 направлено до інших відомств для вирішення, в інших надано роз’яснення.

Робота Полонського відділу місцевої прокуратури 100 разів висвітлювалася в засобах масової інформації, з яких 17 в друкованих ЗМІ, 77 – в мережі Інтернет, 4 – інформаційні агентства.

Виконувач обов’язків начальника

Полонського відділу Шепетівської

місцевої прокуратури  А. Карпюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь