A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

У місті Полонне стартує Міжнародний керамічний пленер “Фенікс”

Дата: 13.08.2020 08:50
Кількість переглядів: 1014

У суботу, 15 серпня, в місті Полонне відкривається Міжнародний керамічний пленер “Фенікс”. Протягом двох тижнів жителі та гості міста поринуть у всесвіт давніх керамічних традицій регіону та новітніх технологій виробництва кераміки. 

В програмі пленеру - майстер-класи, лекції та презентації керамістів, виставка керамічної плитки. Відвідувачі зможуть власноруч виготовити керамічну плитку, а також взяти участь у створенні величезної мозаїчної картини, яка буде зібрана у велике художнє панно. Крім того, кожен охочий зможе опанувати мистецтво декорування керамічної плитки, яку компанія Golden Tile підготувала спеціально для цього.   

 

Фото без опису

Протягом роботи пленеру буде побудована унікальна вогняна скульптура “Керамічне дерево”. Серед інших розваг - гра в шахи на гігантському шаховому полі площею у 10 квадратних метрів. А на згадку про пленер можна буде зробити в глині відбитки долонь, створивши таким чином свій власний унікальний сувенір. 

Міжнародний керамічний пленер “Фенікс” є першою галузевою подією такого масштабу. Завдання заходу - нагадати про давні керамічні традиції регіону, створити колекцію сучасної кінетичної керамічної скульптури з подальшим розвитком туризму у нашому місті, показати еволюційний шлях кераміки та взаємозв'язок керамічного мистецтва  з сучасним технологічним продуктом - керамічною плиткою. 

“Ми маємо давні традиції, багату землю і талановитих людей. Тобто все те, що необхідно для виробництва кращої кераміки у світі, - зазначив засновник Golden Tile Ceramic Group, голова Наглядової ради Благодійної організації “Полонський благодійний фонд Святого Валентина” Валентин Шеветовський. - Golden Tile практично з нуля побудувала на Хмельниччині Майдан-Вільський кар'єр -  успішне підприємство з видобутку польового шпату, яке буквально за кілька років потіснило на міжнародному ринку світових лідерів. Це - яскраве свідчення величезного потенціалу регіону”. 

Зі свого боку міський голова Франц Скримський заявив, що Golden Tile від самого початку проявила себе не просто як бізнес, а як системний інвестор в регіон. “Наш підхід полягає в тому, що кожне підприємство має розвиватись разом з регіоном, стимулювати розвиток інфраструктури, соціальної сфери, освіти і культури. Саме такий підхід потрібен для розкриття величезного потенціалу нашого міста. Тому ми підтримуємо ініціативу Golden Tile і запрошуємо всіх містян і гостей Полонного на свято кераміки, - підкреслив міський голова. - Ми хочемо, щоб весь світ знав про потужність і силу нашого регіону. Проведення першого міжнародного керамічного пленеру “Фенікс” - важливий крок в цьому напрямку. Ми маємо пишатись культурною спадщиною і величезним потенціалом міста. І віддавати шану цій землі і цим людям”.

Урочиста церемонія відкриття пленеру відбудеться 15 серпня о 17:00. О 19:00 розпочнеться концерт Харківського національного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка. У зв’язку з запровадженням протиепідемічних заходів, у день відкриття Пленеру 15 серпня вхід на територію буде здійснюватись за запрошеннями. В інші дні роботи пленеру – вхід вільний. Відвідування заходу є безкоштовним. 

Адреса проведення заходу: Хмельницька область, м. Полонне, вул. Привокзальна, 50 (територія Полонського фарфорового заводу).

Детальна програма заходу: https://bit.ly/ProgrammePhoenix 

Питання та пропозиції: found.valentine@gmail.com 

Організатори заходу: Golden Tile Ceramic Group, Благодійна організація “Полонський благодійний фонд Святого Валентина”, Харківський плитковий завод (ХПЗ), ТОВ “Майдан-Вільський кар'єр”.

Захід проводиться за сприяння Полонської міської ради ОТГ та міського голови Франца Скримського.

Під час пленеру забезпечено дотримання всіх протиепідемічних заходів.

План розміщення об'єктів пленеру:

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь