A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Невтішні наслідки негативного впливу пожеж

Дата: 19.05.2020 15:27
Кількість переглядів: 966

З початку року в області зареєстровано 805 пожеж проти 591 у 2019 році (+37,1%). З початку року виявлено загиблих на пожежах 27 проти 21 за аналогічний період минулого року.

Станом на 18.05.2020року в Полонському районі виникло 29 пожеж проти 20 пожеж за минулий рік. Під час їх гасіння вже виявлено одного загиблого. Ці події мали місце: м. Полонне – 7 пожеж – 1 загиблий, смт. Понінка, - 5 пожежі, с. Буртин – 5 пожежі, с. Котюржинці – 4 пожежі, с. Новоселиця – 4 пожежі, с. В. Березна – 1 пожежа, с. Новолабунь – 2 пожежі, с. Адамів – 1 пожежа. Переважна більшість пожеж виникла по причині необережного поводження з вогнем. Знищено та пошкоджено 22 споруди проти 14 в 2019 році та 1 одиницю автотракторної техніки проти 0 в 2019 році. Щодо росту пожеж та загибель на них людей по причині необережного поводження з вогнем, а особливо при палінні в нетверезому стані, це явище пояснити дуже важко, адже факторів, які впливають на виникнення таких пожеж дуже багато.

Насамперед це надмірне вживання алкогольних напоїв. Саме любов до оковитої найчастіше стає каталізатором вогняних трагедій, коли й без того не обласкані достатком родини вмить залишаються ще й без даху над головою, а подекуди прощаються із власним життям. Також виникненню пожеж та загибелі на них людей сприяє те, що не всі попередження підтверджуються життєвим досвідом людини. Іншими словами, пожежа страшна лише для тих, хто опинився в зоні її дії. Для решти – це екзотична випадковість, якщо можна так назвати велику температуру, ядучий дим, руйнацію, вибухи та інші небезпечні фактори.

На фоні помилкових поглядів на пожежу зароджується безпечне, чисто споживче відношення до вогню, що і стає причиною багатьох трагедій та надзвичайних пригод. Найстрашніше те, що із-за халатності батьків у вогні нерідко гинуть діти. Багато хто рахує, що з ним такого трапитися не може. Вони мовляв дітей без догляду не залишають, за газом дивляться, електромережа в нормі. Але  всі варіанти передбачити неможливо. Вогонь підступний, навіть малесенька іскорка може перетворитись в полум'я, якщо ігнорувати обережність і уважність при поводженні з вогнем.

Також часто трапляється, що жертвами вогню стають люди похилого віку, самотні громадяни, інваліди. За умов нашого нелегкого життя вони залишаються найбільш незахищеними, найбільш вразливими.   

Полонський районний сектор ГУ ДСНС України у Хмельницькій області закликає:  Дотримуйтесь та виконуйте правила пожежної безпеки, привчайте до цього дітей!

 Будьте обережні при палінні та використанні відкритого вогню  в будівлях, на горищі, в підвалах, сараях та інших підсобних приміщеннях!

 Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте!

  Слідкуйте за справністю електричних мереж!

   Не залишайте без нагляду увімкнені телевізори та інші електропобутові прилади!

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! ЛИШЕ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ МИ ЗМОЖЕМО ВІДВЕРНУТИ БІДУ..

 

Полонський РС ГУ ДСНС

України у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь