A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Оформити допомогу по безробіттю тепер можна онлайн на порталі “Дія”

Дата: 27.04.2020 16:04
Кількість переглядів: 676

Відтепер на онлайн-порталі державних послуг “Дія” з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю. Відповідне рішення ухвалено Урядом 24 квітня постановою “Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі”.

Для отримання послуги необхідно лише 3 кроки:

– авторизуватись у кабінеті користувача на порталі “Дія” за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

– заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

– отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументована відмова.

На період карантину статус та призначення допомоги по безробіттю присвоюється першого ж дня після подання такої заяви.  Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи. 

Проект реалізований у партнерстві Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства цифрової трансформації, спільно з Державною службою зайнятості (ДСЗ) та за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Довідково

Станом на 24 квітня 2020 року, кількість безробітних, зареєстрованих в державній службі зайнятості, становить 426,4 тис. осіб, що на 113 тисяч, або на 36% більше, ніж на цю ж дату минулого року (станом на 24 квітня 2019 року кількість безробітних становила 313,3 тисячі).

Тенденція щодо скорочення малоймовірна, навпаки прослідковується тенденція щодо збільшення кількості безробітних у зв’язку з карантином. З початку карантину, тобто починаючи з 12 березня, в службі зайнятості зареєструвалося 120,8 тисячі безробітних.

Додаткова онлайн-послуга надасть можливість спростити процедуру звернення безробітних до центрів зайнятості для реєстрації і призначення допомоги по безробіттю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь