A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Координаційна діяльність місцевої прокуратури у сфері попередження і протидії злочинності

Дата: 21.02.2020 16:03
Кількість переглядів: 581

03.02.2019 у Полонському відділі Шепетівської місцевої прокуратури під головуванням керівника місцевої прокуратури Комара І.В. та за участі керівників правоохоронних органів району, представників органів влади та місцевого самоврядування, проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів Полонського району на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.

Розпочинаючи роботу наради, керівник місцевої прокуратури І.Комар зазначив, що завдяки скоординованій діяльності правоохоронних органів досягнуто позитивних результатів а вжиті заходи сприяли захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. Фото без опису

Зокрема, знижено рівень злочинності на 10 тис. населення у районі -  до 61  злочину, у той час як минулорічний показник становить – 68.

Зменшилася кількість особливо тяжких злочинів в порівнянні з минулим роком на 62,5 %, тяжких на 24,1 % та злочинів невеликої тяжкості на 5,5 %.

Спільними заходами, вдалося зменшити на 20,7 % вчинення злочинів проти власності, питома вага яких складає 49,4 % від усіх злочинів.

Не допущено росту грабежів та шахрайств, яких в поточному році відповідно вчинено менше на 85,7 % та 77, 8 %.

Досягнуто результатів правоохоронних органів району при виявленні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, яких в поточному році виявлено 15, в тому числі за фактами збуту наркотичних засобів, що у 2,5 разів більше ніж в минулому році.

Разом з тим, на певних напрямках робота потребує покращення, а тому учасниками координаційної наради узгоджено ряд спільних комплексних заходів з метою підвищення ефективності протидії злочинності, профілактики, розслідування та розкриття злочинів на території районую.

Так, очільником місцевої прокуратури наголошено на необхідності  активізації роботи з виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, пов’язаних із зловживанням, вимаганням і одержанням неправомірної вигоди посадовими особами органів державної влади, місцевого самоврядування, корупційних діянь посадових осіб, насамперед у бюджетній системі, сферах освіти, медицини та земельних правовідносин.

Детально обговорено також, питання, які останнім часом набули особливої гостроти та є пріоритетними у діяльності як прокуратури, так і усієї системи правоохоронних органів.

Зокрема, акцентовано  увагу на необхідності проведення ефективної робити з  викриття злочинів проти довкілля, зокрема в лісовій галузі, у сфері земельних правовідносин, охорони та використання надр.

Орієнтовано правоохоронні органи на вжиття заходів з метою виявлення та припинення фактів незаконного відведення земель, зайняття гральним бізнесом, незаконної діяльності АЗС.

Також передбачено ряд спільних заходів, спрямованих на виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин, протидії злочинності серед неповнолітніх та їх втягнення у злочинну діяльність, запобігання рецидивної злочинності.

 

Начальник Полонського відділу

Шепетівської місцевої прокуратури  Р. Семенюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь