A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Звернення міського голови Франца Скримського до Дня Героїв Небесної Сотні!

Дата: 19.02.2020 16:38
Кількість переглядів: 879

Цими днями минає шість  років  найдраматичнішої події сучасної історії України – масового розстрілу активістів Майдану в Києві.  Криваві події 2014 року сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ. На Майдані загинули понад сотня українських патріотів – Героїв Небесної Сотні – сміливих, вольових, мужніх, незалежних, цілеспрямованих, справедливих, чиї серця були переповнені щирою любов’ю до України. Вони віддали своє життя, відстоюючи ідеали демократії, європейський вибір, гідне майбутнє для наступних поколінь.

Змінити злочинний режим могли тільки масові виступи людей, проте, ніхто не міг подумати, що тодішня влада заради захисту своїх особистих інтересів розпочне війну з власним народом та буде готовою у крові втопити мирні протести людей. Захищаючи право жити в державі, де гідність і свобода буде найвищою цінністю, мирні протестувальники пройшли через складні випробування. Найбільш жорстоке протистояння відбулося 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутська, де від куль снайперів загинули більше сотні мітингувальників – Героїв України, Героїв Небесної Сотні, для кого “справедивість”, “гідність”, “свобода”, “Україна” були не просто словами, а сенсом їхнього життя. У найважчий момент вони не відступили, а пожертвували собою заради кращого майбутнього української держави. Вони не чекали, доки зміниться «хтось» чи «щось», не сподівалися на «когось», а почали змінювати країну ціною власного життя.

 Фото без опису

Ці героїчні і водночас трагічні події залишаться не лише на сторінках історії Української держави, а й у нашій пам’яті, в душах та серцях всіх українців. Вони знаменували початок нової епохи національного пробудження українського народу, усвідомлення права вільно жити на своїй землі та святого обов’язку — боронити її. І сьогодні, продовжуючи боротьбу за цілісність та незалежність нашої держави на Сході України кращі сини і доньки захищають нас від ворога – російського агресора, жертвуючи найдорожчим – життям та здоров’ям. 

Ми свято віримо, що велика сила українського духу, щира та самовіддана любов до рідної землі стане запорукою розбудови сильної держави, адже народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і боронитиме Україну до останнього подиху. Подвиги Героїв України, справжніх патріотів нашої держави – це не просто наша історія, це – приклад для кожного, хто серцем вірний своїй Батьківщині.

Нашим святим обов’язком є пам’ятати та вшановувати Героїв Небесної Сотні, всіх, хто в різні історичні епохи стали на захист своєї рідної землі. Будьмо гідними нащадками борців за свободу України! Єднаймося в спільній меті – берегти й утверджувати вільну, незалежну, соборну Українську Державу.

 

Слава Героям Небесної Сотні! 

Слава Героям України! 

Україні  Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь