Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Увага! Важлива інформація!

Дата: 27.03.2024 11:18
Кількість переглядів: 103

22 березня 2024 року на території Полонської міської ради ОТГ, на полі поблизу Гірничого комбінату,  було виявлено що із землі виступає частина корпусу бойової ракети. Місце виявлення було  негайно взято під охорону працівниками Поліції та повідомлено працівників ДСНС.

В ході виїзду на місце події представників вибухотехнічної служби ДСНС в Хмельницькій області було встановлено, що із землі виглядає частина бойової ракети ІСКАНДЕР М  (згідно тактико технічних даних довжина ракети - 6,0 метрів, дальність польоту ракети  до 600 км, в бойову частину ракети завантажується 450,0 кг вибухівки). Вручну було проведено підкоп в землі під ракету для встановлення наявності бойової частини ракети. В ході розкопу було виявлено - що в землі знаходиться частина бойової ракети, яка після попадання засобами  підрозділу ППО була збита і уламок при падінні зарився в землю до 3,0 метрів на території нашої громади. Проведеними заходами даний фрагмент ракети було викопано, проведено підняття із землі, погрузку в вантажний автомобіль для долучення до справи фіксування злочинів скоєних рф та подальшого транспортування до полігону для знищення.

 

Звертаємось до жителів громади - якщо Ви були свідком падіння ракети чи бойового снаряду, а також виявлення предметів схожих на бойовий заряд негайно повідомте про це працівникам Поліції – телефон 102, чи до ДСНС – телефон – 101.

 

Дії при виявленні вибухонебезпечного предмета

  1. Негайно припинити роботу в місцях виявлення підозрілого предмету.
  2. Повідомити чергового ГУ Національної поліції – 102, чергового ГУ ДСНС у Хмельницькій області – 101 про місце знаходження вибухового пристрою, дату і час виявлення та особу, яка виявила та обов’язково дочекатись прибуття представників правоохоронних органів, знаходячись на небезпечній відстані.
  3. Оповістити про виявлений підозрілого предмету інших осіб, які знаходяться поруч та керівника структурного підрозділу і керівництво громади.
  4. Зберігати спокій, не панікувати.
  5. Організувати евакуацію всіх присутніх із небезпечної зони.
  6. Не торкатись до підозрілої речі та не пересувати його на інше місце або змінювати його положення.
  7. Знаходячись поблизу підозрілого предмету, утримуватись від куріння, не використовувати радіо, телефонний та мобільний зв'язок.
  8. Залишити місце, де виявлено вибуховий пристрій чи його фрагмент, при можливості організувати охорону на безпечній відстані до прибуття працівників Поліції чи ДСНС.

9. В усіх випадках при виявленні будь-якого підозрілого предмета суворо

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ самостійно проводити з ним будь-які дії (торкатися, нахиляти, відкривати, переміщувати, підіймати, перерізати тощо).

 

Микола СВІНТКОВСЬКИЙ

завідувач сектору з питань цивільного захисту

та пожежної охорони населення

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь