A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Салони краси: краса чи небезпека!

Дата: 14.07.2022 16:14
Кількість переглядів: 434

В  нашому місті чимало салонів краси, перукарень,  місць, де виконуються  манікюри, а також  косметичних кабінетів, що надають свої послуги населенню.

Салонні процедури вже давно перестали бути привілеєм, навпаки, зараз практично кожна дівчина, жінка ходить на манікюр, педікюр, відвідує перукаря, деякі і косметолога. За робочий день майстер може прийняти від кількох осіб до десятка клієнтів. Місця, де надаються ці послуги асоціюються у нас не тільки з красою, але і з чистотою, та й як може бути по іншому – адже всі процедури, так чи інакше стосується особистої гігієни.

       В Україні все частіше зустрічаються випадки зараження клієнтів салонів краси інфекцією, вірусами. Досить маленької рани, під час обрізання кутикули, щоб бактерії, віруси з інструменту потрапили у кров. Деякі місця для манікюру є досить небезпечними, це тому, що в них не завжди належним чином стерилізують обладнання між процедурами та після кожного клієнта. Для ефективного очищення обладнання його слід дезінфікувати  шляхом занурення у  відповідному дезрозчинні і наступним  етапом є обов’язкова стерилізація в сухожаровому або паровому стерилізаторі, які обов’язково мають мати   відповідні сертифіковані, а не просто зрошення дезрозчином.

     На протязі травня-червня цього року працівниками Полонського відділення  ДУ «Хмельницький  ОЦКПХ  МОЗ» були проведені дослідження на якість стерилізації інструментарію та відібрані змиви з обладнання на договірній основі. Під час візитів, не кожен майстер погодився на проведення досліджень. Кожен клієнт може попросити показати протоколи результатів періодичного дослідження інструменту на стерильність, результати дослідження змивів. Клієнт  не просто має на це право – він зобов’язаний це зробити, щоб оберегти себе та свою сімю від зараження вірусами ВІЛ, гепатиту та іншими інфекціями.

 

Полонське  відділення

ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь