A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Питання надання прихистку та розміщення тимчасово переміщених осіб обговорили на нараді з Мінрегіоном

Дата: 30.03.2022 11:38
Кількість переглядів: 687

Сьогодні за ініціативи Міністерства розвитку громад та територій України відбулася Zoom-нарада щодо застосування постанов Кабінету Міністрів України, які регулюють питання надання прихистку та розміщення тимчасово переміщених осіб.

До спільного обговорення долучилися представники Міністерства соціальної політики, Міністерства культури та інформаційної політики, Асоціації міст України та Всеукраїнської Асоціації громад, обласних військових адміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Від Хмельниччини участь у нараді взяли заступники голови адміністрації Сергій Ткачук, Володимир Білик, Володимир Юр’єв та керівники окремих структурних підрозділів ОВА.

Фото без опису

Директор Департаменту житлової політики та благоустрою Міністерства розвитку громад та територій України Руслан Калінін більш детально розповів про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Посадовець повідомив, що наразі зареєстровано 6,4 млн внутрішніх переселенців та 3,7 млн переселенців, які тимчасово виїхали за кордон. Відтак, аби допомогти сотням тисяч наших громадян, яким довелося  покинути свої домівки, рятуючись від російських бомб і ракет, Мінрегіон запустив соціальну ініціативу «Прихисток» – проект із розміщення українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій.

Проект має на меті заохотити українців поділитися своїм житлом і затишком та прихистити всіх внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від дій путінського режиму в Україні. Так, власники житла, які безкоштовно допоможуть українцям із проживанням, зможуть отримати від держави близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від її віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію, необхідно:

- подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт https://prykhystok.gov.ua/ про готовність прийняти у себе переселенців;

- при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС (орган місцевого самоврядування);

- до 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та переселенців, які проживали;

- отримати компенсацію.

Фото без опису

Також для отримання компенсації заклади, підприємства, установи організації комунальної власності, у яких розміщено тимчасово переміщених осіб на безоплатній основі, до 20-го числа місяця, наступного за звітним, у якому були отримані комунальні послуги, забезпечують оплату комунальних послуг, а відповідні органи місцевого самоврядування не пізніше третього робочого дня після оплати подають до відповідної обласної військової адміністрації заяву на отримання компенсації за відповідною формою та підтвердні документи щодо фактичної оплати комунальних послуг за попередній звітний місяць.

Далі обласні військові адміністрації протягом двох робочих днів після отримання заяв скеровують узагальнену інформацію від органів місцевого самоврядування до Мінрегіону для опрацювання питання виділення фінансування. Важливо, що компенсація надається починаючи з 1 березня 2022 року та виключно після оплати комунальних послуг за попередній період.

В продовження наради, заступник Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко розповів як отримати внутрішньо переміщеним особам допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 гривень на кожну іншу особу. Це стосується українців, які були змушені покинути дім через активні бойові дії.

Як отримати допомогу дивіться в інфографіці Міністерства соціальної політики України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь