A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Результати брифінгу за 01.12.2021. ВІДЕО

Дата: 02.12.2021 11:39
Кількість переглядів: 407

Про ситуацію із протидією COVID-19 в Хмельницькій області у ході брифінгу розповів сьогодні директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Завроцький.

Основні тези брифінгу:

= На сьогодні Хмельницька область входить до п’ятірки областей, в яких рівень захворюваності є найвищим. Протягом тижня рівень захворюваності в області на COVID-19 знизився майже на третину, але в той же час нормативні показники перевищено майже в 10 раз – 626 хворих на 100 тис. населення при нормі менше 75. Також залишається достатньо високим рівень госпіталізації, який складає на сьогоднішній день 74 на 100 тис. населення при нормі менше 60.

 = Основним заходом боротьби і профілактики COVID-19 є вакцинація. Відповідно до статистичних даних, 93% хворих, у яких підтверджено коронавірусну інфекцію, не вакциновані. Вакциновані люди також хворіють, але перебіг захворювання проходить набагато легше (зазвичай амбулаторне лікування). Задача вакцинації – не тільки запобігти захворюванню, але й зменшити негативний вплив на здоров’я.

 = На сьогодні в області зроблено 748 тис. щеплень, при цьому двома дозами щеплено 336 тис. людей (33% населення), однією дозою – 412 640 тис. людей. Основними вакцинами, якими проводиться вакцинація, є Covishield – 18,3 тис. щеплень, CoronaVac – 220 тис., Pfizer – 324 тис., AstraZeneca – 108 тис., Moderna – 79 тис.

 = Хмельниччина в повній мірі забезпечена вакцинами. Наразі в наявності є CoronaVac – 48 тис., Pfizer – 32 тис., AstraZeneca – 13 тис., Moderna – 19 тис. Створена велика мережа місць проведення вакцинації. Так, в області працює 103 мобільні бригади, 126 пунктів щеплень, 12 центрів масової вакцинації.

 = З 6 грудня 2021 року люди, які не отримали принаймні одне щеплення проти Covid-19 або не мають негативний тест чи сертифікат про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не зможуть: взяти участь у проведенні будь-яких масових заходів: культурних, спортивних розважальних, соціальних, релігійних та інших; відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни; скористатись послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування: барів, ресторанів, кафе тощо. Поряд з цим, робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується.

= Завдяки спільним зусиллям голови ОДА Сергія Гамалія, народних депутатів України та Міністерства охорони здоров’я усі заклади охорони здоров’я області, які надають допомогу хворим на COVID-19, в повній мірі забезпечені киснем. Також Урядом вживаються заходи щодо забезпечення закладів охорони здоров’я України кисневими станціями. Наразі в 6 закладах області відбувається процедура закупівлі цих станцій. Поряд з цим, Міністерство охорони здоров’я України прийняло рішення щодо забезпечення закладів охорони здоров’я кисневими станціями. Попередньо планується закупівля 180 кисневих станцій по Україні. Від Хмельниччини надано пропозиції щодо 14 закладів охорони здоров’я на встановлення таких станцій.

 = Щорічно в передзимовий період проходять перевірку генератори, які забезпечують безперебійну роботу закладів охорони здоров’я. На сьогодні в кожній лікарні наявні такі генератори, але в першу чергу вони забезпечують роботу відділень реанімації та інтенсивної терапії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь