A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Всесвітній День Землі

Дата: 22.04.2021 11:39
Кількість переглядів: 624

Вперше День Землі відзначили ще в 1970 році в США. Ініціатива була приватною, але отримала широке поширення серед студентської молоді. Тобто вже тоді розуміли, що тендітна оболонка нашої планети цілком і повністю залежить від нас і тієї діяльності, яку ми розвиваємо.

У 1971 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення відзначати день Землі в рамках всього світу. Мета була досить банальна, але надзвичайно важлива: охороняти екологічну систему, дбати про природу, яка виростила все живе.

22 квітня – ще одна дата, присвячена збереженню нашої Планети – Всесвітній день Землі! Не дарма у різних куточках земної кулі проводяться масові екологічно-просвітницькі заходи, адже ситуація із забрудненням атмосфери, води та земель потребує конструктивних змін у поведінці людей, пропаганди раціонального використання ресурсів та утилізації відходів. Фото без опису

Землю можна розглядати як живий організм, що володіє власним диханням: вона регулює свою температуру, споживає енергію і постійно міняє свою «шкіру».

Людство теж частина цього організму, та, на жаль, вплив людської діяльності на  нашу планету дуже часто є негативним. Вирубка лісів, виснаження та забруднення ґрунту, скорочення чисельності популяцій тварин, забруднення води та атмосфери – це далеко не повний перелік негативних аспектів людського впливу на Землю. Особливо значної гостроти екологічні проблеми досягають в густонаселених та індустріальних районах. Саме тому Міжнародний день Землі є таким важливим святом.

Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про навколишнє середовище протягом всього року.

За інформацією Департаменту природних
ресурсів та екології облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь