A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Цьогоріч сільгосппідприємства Хмельниччини планують засіяти 1,2 млн гектарів полів

Дата: 09.04.2021 08:55
Кількість переглядів: 544

Як повідомляють у Департаменті розвитку промисловості та агропромислового розвитку ОДА, загальна посівна площа у 2021 році по всіх категоріях господарств області очікується в межах 1 млн 200 тис. га. Це на 3 тис. га більше в порівнянні з 2020 роком.

Зернові культури в структурі посівних площ будуть розміщені на площі 560 тис.га, що на 30 тис. га менше попереднього року, а площа технічних культур становитиме 435 тис.га (+33 тис. га). Тобто технічні культури компенсують недосів зернових. Будуть збільшені посіви кукурудзи (+ 3 тис. га) та соняшника (+ 10 тис. га), сої – 15 тис. га.

Стабільні обсяги вирощування картоплі, овочевих та кормових культур. Щорічно вони вирощуються на площі понад 180 тис. га. Дані культури на 95-99 % вирощуються господарствами населення.

Сільгосппідприємства планують посіяти ярі культури урожаю 2021 року на площі понад 850 тис. га.

З настанням сприятливих погодних умов агроформування приступили до проведення сівби ярини, зокрема проводиться посів ярого ячменю, ярої пшениці, гороху, вівса. На незначних площах вже сіється цукровий буряк.

На сьогодні посіяно 33,6 тис. га ранніх ярих культур, що становить 40% до наміченого. Яра пшениця посіяна на площі 2,9 тис. га (41% до запланованого), ярий ячмінь – 26,4 тис. га (39%), овес – 2,5 тис. га (42%). Загалом темпи проведення посівних робіт значно вищі за минулорічні, відзначають у Департаменті. 

Також з осені минулого року закладено потужний фундамент урожаю 2021 року. Посіяно 207 тис. га озимих зернових культур та 75 тис. га озимого ріпаку. На даний час практично всі площі озимини перебувають у доброму та задовільному стані.

Агроформування розпочали придбання матеріально-технічних ресурсів для проведення комплексу весняно-польових робіт ще у 2020 році. На сьогоднішній день забезпеченість мінеральними добривами становить – 92%, засобами захисту рослин – 70%, паливо-мастильними матеріалами – 68%. Придбання матеріально-технічних ресурсів продовжується.

Крім того, відремонтовано 98% необхідної ґрунтообробної та посівної техніки.

Вартість проведення посівної кампанії у поточному році становить близько 7,5 млрд грн., на 1 га – в межах 7900 гривень. Зростання проведення робіт зумовлено збільшенням вартості всіх матеріально-технічних ресурсів на 15-17 %.

Як зазначає директор Департаменту Олег Омелянюк, незважаючи на те, що початок посівної трішки затягнувся, через погодні умови, агропідприємства набрали швидкі темпи проведення робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь