A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 02.11.2020 14:45
Кількість переглядів: 703

Проведення акції «16 днів проти насильства» –  це привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Тому, протягом 2020 року відділом соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ спільно з бюро правової допомоги, - були проведені заходи в рамках протидії насильству: в Полонській гімназії, в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2, в ДНЗ «Полонському агропромисловому центрі професійної освіти». 

 Нажаль, в Україні з початку 2020 року правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності 34 тисячі осіб за вчинення домашнього насильства. Згідно повідомлення відділу комунікації Національної поліції України, - слідчі направили до суду понад 470 кримінальних проваджень щодо вчинення домашнього насильства та винесли понад 11 000 термінових заборонних приписів.

Насильство визначається як примусовий вплив на кого-небудь. Найпоширеніша класифікація видів насильства, заснована на характері насильницьких дій. Вона включає: фізичне, сексуальне, психологічне (емоційне) і економічне насильства.

Фізичне насильство – це поштовхи, ляпаси, удари ногою, використання важких предметів, зброї й інші зовнішні впливи, які приводять до болючих відчуттів і травм. Такі діяння (образа дією), згідно з законом України, кваліфікуються як злочин.

Психологічне (емоційне) насильство – це погрози, брутальність, знущання, образа словом і будь-яка інша поведінка, що викликає негативну емоційну реакцію й душевний біль. Емоційні образи ідентифікувати набагато складніше. Образи, хоча й не залишають синців на тілі, можуть бути набагато руйнівніше й разом з іншого роду впливами, у тому числі фізичними, сильніше травмують психіку.

Сексуальне насильство – вид домагання, що виражається у формі як нав'язаних сексуальних доторкань, сексуального приниження, так і примусу до сексу й здійснення сексуальних дій ( аж до зґвалтування й інцесту) проти волі жертви. 

Крім насильства, що виходить від сторонніх осіб, як особливий вид виділяється сімейне (домашнє) насильство. Домашнє, побутове насильство, або насильство в родині, містить у собі фізичні, психічні, емоційні й сексуальні образи. Воно поширюється не тільки на пари, які перебувають у шлюбі, але й на співмешканців, батьків і дітей. Воно не обмежується гетеросексуальними відносинами.

Економічне насильство в родині, такий як одноособовий розподіл засобів сімейного бюджету домінуючим членом родини й строгий контроль над витратою грошей з його боку, є однієї з форм вираження емоційного тиску й образи.

Тому, будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, та не залишайте їх у біді.

 

Відділ соціальної роботи з населенням

ВК Полонської міської ради ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь