A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Підсумки тижня за результатами «Доступні кредити 5-7-9%»: 106 угод на суму в 360,136 мільйона гривень

Дата: 14.07.2020 09:26
Кількість переглядів: 481

Від старту Програми «Доступні кредити 5-7-9%» минуло 5 місяців. Кредити на умовах Програми вже отримали 1140 підприємців на загальну суму 1,451 мільярда гривень. З них – 106 угод на суму в 360,136 мільйона гривень було підписано за минулий тиждень.

Загалом Програма на 66% забезпечила зростання загального кредитного портфеля банківської системи у національній валюті за лютий-травень 2020 року, які можна назвати найважчими місяцями жорсткого карантину.

Кожен шостий, хто відповідає базовим критеріям програми і звернувся в банк з повним пакетом документів, отримує кредит. Такий відсоток задоволення заявок відповідає загальній статистиці по власних банківських програмах. При цьому відмови отримали близько 34,5% заявників. Найчастіша причина відмови банку – ділова репутація позичальника (негативна кредитна історія, поганий фінансовий стан, кримінальні справи тощо). Близько 3100 заявок зараз знаходяться на різних стадіях розгляду у банках.

Відзначимо, що за п’ять місяців Уряд тричі змінював Програму «Доступні кредити 5-7-9%», шукаючи рішення тих проблем, з якими стикалися підприємці на шляху до своїх доступних кредитів. Перед кожною зміною Програми були ретельно опрацьовані пропозиції банків, представників різних асоціацій та підприємців.

«З огляду на ті виклики, які стоять перед українським бізнесом в умовах карантину, ми вирішили тимчасово переорієнтувати програму «Доступні кредити 5-7-9%» для більшої зручності підприємців. Ми суттєво пом’якшили умови участі у програмі та ввели нові антикризові продукти, такі як рефінансування раніше отриманих кредитів та видачу нових кредитів на поповнення оборотних коштів на дуже привабливих умовах», – говорить Міністр фінансів Сергій Марченко. 

Утім, попит підприємців на інвестиційні кредити, з яких Програма починалася, зберігається. Портфель таких кредитів сягнув вже 586,7 млн грн.

Запрацював інструмент кредитів на поповнення оборотного капіталу. Вже є перші видані кредити на загальну суму 8,6 млн грн.

Найбільше активізували Програму угоди в частині рефінансування раніше наданих кредитів. Портфель рефінансованих кредитів менше, ніж за місяць, сягнув 856,3 млн грн і продовжує збільшуватися. Наразі сума заявок на рефінансування складає 4,6 млрд грн.

«За оцінками Фонду розвитку підприємництва Програма буде набирати обертів за рахунок рефінансування ще протягом кількох місяців, після чого темпи рефінансування уповільняться через обмеженість портфелів банків. Після цього акцент буде зміщено у бік фінансування оборотного капіталу та оновлення основних фондів. Позитивний ефект рефінансування полягає у тому, що підприємці замість сплати процентів за кредитами можуть спрямувати вивільнені кошти на збереження робочих місць та розвиток свого бізнесу», – пояснює виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Руслан Гашев.

Позику в рамках Програми можна отримати в 16-ти банках: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «БАНК АЛЬЯНС», АТ «КРЕДОБАНК», ПАТ «БАНК ВОСТОК», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ТАСКОМБАНК», АТ «Альфа-банк», АТ «КБ «ГЛОБУС», АТ «МЕГАБАНК», АТ «ПОЛІКОМБАНК», АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь