Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Підведено підсумки обласного онлайн-конкурсу «Кращий рій» для учнівської молоді середньої та старшої вікових груп

Дата: 08.07.2020 16:30
Кількість переглядів: 896

Відповідно до Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»), з метою реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України з 15 по 19 червня 2020 року Департаментом освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації разом з Хмельницьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді проведено обласний онлайн-конкурс «Кращий рій» для учнівської молоді середньої та старшої вікових груп (далі Конкурс).
         Конкурс проводився не тільки з метою популяризації Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка є засобом громадянської освіти, але й для підведення підсумків діяльності роїв освітніх закладів області у 2019-2020 навчальному році та виявлення кращих роїв.
         Програма Конкурсу, яка проводилася у дистанційній формі з використанням сучасних освітніх технологій і ресурсів, складалася з 4-х вікторин та квесту, а саме: вікторини «Гра «Джура», вікторини «Рятівник», вікторини «Відун», вікторин «Козацька зброя» та «Сучасне озброєння ЗСУ», квесту – інтелектуальної командної гри з військово-спортивними та туристсько-краєзнавчими елементами.
    У вікторину «Гра «Джура» були включені запитання про історію гри, запитання на знання Типових правил та умов організації проведення таборувань та Типових правил та умов проведення змагань і конкурсів під час шкільного, І, ІІ та ІІІ (Всеукраїнського) етапів гри у середній («джури» – учні 11-14 років) та старшій («молоді козаки» 15-17 років) вікових групах.

   Тематика вікторин «Рятівник», як складова медично-рятувального комплексу «козацька безпека», включала питання надання домедичної допомоги та елементів рятувальних робіт, зокрема, з тактичної медицини для старшої вікової групи.
   Вікторина «Відун» – це інтелектуальні змагання на знання з історії України, зокрема доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України.

  Вікторини «Козацька зброя» та «Сучасне озброєння ЗСУ» – складалися з питань на знання козацької зброї та сучасного озброєння.
  В останній день Конкурсу проходив квест, завдання якого виконував весь рій, здійснюючи комунікацію між собою за допомогою телефонного зв’язку та електронних платформ Viber, Zoom, Meet, Hangouts та ін.
    У Конкурсі «Кращий рій» взяли участь 33 роїв середньої та 48 роїв старшої вікових груп, всього 81 рій, 243 учасника.
Результат рою в кожній вікторині визначався сумою балів, набраних учасниками рою. У квесті найкращий результат визначався за найшвидше виконане завдання.
Переможці в загальному заліку визначалися за найменшою сумою місць у вікторинах та квесті Конкурсу. Фото без опису

Полонську об’єднану територіальну громаду на Конкурсі представляв рій «Полонська сотня» (старша вікова категорія) станції юних туристів «Обрій» (директор Рибачок В.І.). П’ять днів учасники рою брали участь у змаганнях.  Діти на чолі з ройовим, під пильним оком свого наставника Олега Геса,  відповідали на питання вікторин, демонстрували свої знання, які опановували протягом року, як очно, так і дистанційно. Особливо складним був останній етап конкурсу – квест, але знання, кмітливість, згуртування команди допомогло справитись із поставленими завданнями. І ось онлайн-конкурс завершено, члени журі підвели підсумки.

Рій «Полонська сотня» продемонстрував наступні результати у конкурсних випробуваннях серед інших роїв старшої вікової групи Хмельниччини: І місце у
вікторині «Відун»; ІІ місце у квесті. Переможці та призери окремих вікторин та квесту нагороджені грамотами Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.
      Вітаємо рій «Полонська сотня» станції юних туристів «Обрій» з призовими місцями у конкурсних випробуваннях обласного онлайн-конкурсу «Кращий рій» для учнівської молоді середньої та старшої вікових груп та висловлюємо подяку всім, хто долучився до підготовки рою для участі в змаганнях. Бажаємо подальших перемог та козацького здоров’я.

 

Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету

Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних