A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

ПРОТОКОЛ № 6 позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Полонської міської ради ОТГ

Дата: 03.04.2020 10:28
Кількість переглядів: 1402

ПРОТОКОЛ  № 6

  позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті

 Полонської міської ради ОТГ

 

 м.Полонне.                                                                          31 березня 2020 року.

Головує: Скримський Ф.Ф.

Присутні: члени комісії та запрошені.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

         1. Про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території району.

 

 СЛУХАЛИ:

  • Скримського Франца ФранцовичаПолонського міського голову;

-    Аврамчука Валерія Володимировича – завідувача Полонського РЛВ ДУ      Хмельницького  ОЛЦ  МОЗ України;

  • Савіцького Івана Леонідовича – генерального директора Полонської ЦРЛ ім.. Н.С. Говорун;

-    Сімчеру Івана Васильовича – директора НКП ПЦПМСД;

  • Онуфрійчука Віталія Петровича – начальника Держпродспоживслужби в Полонському районі;
  • Гаврилюка  Дмитра Петровича - начальника Полонського відділення поліції Шепетівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області;
  • Гончаренка Олександра Олександровича -  начальника  Полонського PC ГУ ДСНС України в Хмельницькій області.
  • Мельника Олександра Івановича – голову правління Полонського  Рай СТ.

  

За результатами виступів, з урахуванням обговорення, комісія ВИРІШИЛА:

 

                   1. Інформацію Полонського міського голови Скримського Ф.Ф., генерального директора КНП «Полонська ЦРЛ ім..Н.Говорун» Савіцького І.Л, директора КНП «Центр ПМСД» Полонської міської ради ОТГ Сімчери І.В, завідуючого Полонським РЛВ ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ» України Аврамчука В.В. і начальника управління Держпродспоживслужби в Полонському районі Онофрійчука В.П., начальника  Полонського відділення поліції Шепетівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області Гаврилюка Д.П., начальника Полонського PC ГУ ДСНС України в Хмельницькій області  Гончаренко О.О.,  голови правління  Полонського   Рай СТ Мельника О.І.  взяти до відома.

            2. На виконання Постанови КМУ від 11 березня №211 «Про запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19  спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Постанови КМУ від 16 березня 2020 року №215 від 16 березня 2020 р. № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211»,

 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25 березня 2020 року (Протокол №5), засідань обласної та районної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, продовжити протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території району до 24 квітня 2020 року:

 

2.1.  На період проведення карантину, встановленого Постановою КМУ від 11 березня 2020 року №211 зі змінами з 17.03.2020 року до 24 квітня 2020 року, на усій території Полонської міської об’єднаної територіальної громади заборонити:

 

1) відвідування закладів освіти її здобувачами до 24 квітня 2020 р.;

2) до 24 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

3) до 24 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення (ринків, в т.ч. ринку Полонського РайСТ, м’ясних павільйонів з продажу м’ясної продукції на відкритих прилавках, торгівлю з ларьків, лотків, транспортних засобів та причепів, виносну торгівлю, торгівлю з рук тощо, оскільки  в цих місцях не можливе забезпечення та дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в умовах карантину) крім:

торгівлі продуктами харчування в спеціалізованих та відповідно обладнаних магазинах, пальним на АЗС, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку в спеціалізованих та відповідно обладнаних закладах торгівлі за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів; Фото без опису

провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

4) до 24 квітня 2020 р.:

регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському сполученні, крім перевезення:

- легковими автомобілями;

- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- в одному транспортному засобі та автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах, кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

 

    1. Суб’єктам господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської діяльності та страхової діяльності, розташованим на території Полонської міської ОТГ, запровадити режим роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менше як 2,0 метра із встановленням спеціальних позначок.

 

    1. Суб’єктам господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, алкогольними та слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами, розташованим на території Полонської міської ОТГ внести зміни в розпорядок роботи закладів на період карантину та обмежити їх роботу до 20.00 год.

 

    1. Вхід до визначених у п.п.3) п.2.1. об’єктів торгівлі та обслуговування населення, аптек, міського громадського транспорту тощо дозволяється лише за наявності захисної маски чи респіратора.

 

    2.5.        Попередити керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.

 

  1. Забезпечити неухильне виконання алгоритму запровадження протиепідемічних заходів для запобігання поширенню СОVID-19 та алгоритму першочергових дій місцевої територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області із ліквідації можливих ситуацій, пов’язаних із ймовірними та/або підтвердженими випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2 (додається).

 

  1. Провести інформаційну роботу з керівниками основних релігійних організацій  щодо можливості переведення служб, мес та служінь у максимально дистанційний варіант та забезпечення виконання Постанови КМУ від 11 березня 2020 року №221 зі змінами.

 

  1. Забезпечити проведення посиленого моніторингу стану захворюваності та контролю виконання санітарно-епідемічних заходів, своєчасне подання голові тимчасової протиепідемічної комісії при облдержадміністрації інформації та пропозицій для прийняття ефективних управлінських рішень.

 

  1. Забезпечити готовність комунальних закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворюванню на коронавірус, підтримання необхідного запасу засобів медичного призначення, захисного одягу, засобів захисту органів дихання, профілактичних препаратів, дезінфекційних засобів тощо.

 

  1. Провести роботу з керівниками підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, фізичними-особами підприємцями щодо забезпечення проведення дезінфекції приміщень та територій відповідно до рекомендації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

 

  1. Забезпечити контроль щодо дезінфекції транспортних засобів громадського користування, під’їздів багатоквартирних житлових будинків, зупинок громадського транспорту, тротуарів, прилеглих територій та фасадів будівель у визначених місцях.

 

  1. Скасувати або максимально перевести наради та засідання в телефонний режим або режим відео конференцій  та тимчасово припинити особисті прийоми громадян.

 

  1. Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.

 

  1. Максимально обмежити пересування громадян між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби.

 

  1. Підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованим на території  Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади, з урахуванням даного рішення провести відповідні заходи щодо їх функціонування в умовах карантину.

 

 

 

 

 

 

Полонський міський голова,

голова комісії                                                                   Франц СКРИМСЬКИЙ

 

 

 

 

Секретар комісії                                                       Микола СВІНТКОВСЬКИЙ

 

 

Додаток

до рішення комісії з ТЕБ та НС   від 31.03.2020 р. №6

 

АЛГОРИТМ ПЕРШОЧЕРГОВИХ ДІЙ

 

місцевої територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області із ліквідації можливих ситуацій, пов’язаних із ймовірними та/або підтвердженими випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2:

 

  1.  КНП «Центр ПМСД Полонської міської ради Полонської міської ОТГ»:

інформує про випадок Полонського міського голову Скримського Ф.Ф. – голову комісії ТЕБ та НС при виконавчому комітеті Полонської міської ради ОТГ, за рішенням якого відповідальними працівниками апарату виконавчого комітету ради здійснюється оповіщення керівництва:

Полонського районного відділення Шепетівського ВП ГУ Національної поліції в Хмельницькій області;

Полонського РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області;

здійснює підготовку до приведення закладів (підприємств) охорони здоров’я об’єднаної громади у режим підвищеної готовності за умови визначення надзвичайної ситуації;

в подальшому прогнозує обсяг ймовірних медико-санітарних наслідків НС, розрахунків сил і засобів служби цивільного захисту, які планує залучити до ліквідації ситуації;

оновлює порядок спільних дій з Полонським РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області щодо медичного та біологічного захисту населення у випадку виникнення НС та порядок взаємного обміну інформацією між відомствами.

 

  1. Полонський РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області:

-        здійснює підготовку до приведення сил та засобів служби для

роботи у режимі підвищеної готовності до надзвичайної ситуації;

забезпечує особовий склад засобами індивідуального захисту;

створює резерв особового складу та матеріальних засобів для забезпечення за потребою - позмінного проведення робіт та ліквідації надзвичайної ситуації,

оновлює порядок спільних дій із районними закладами охорони здоров’я щодо медичного та біологічного захисту населення у випадку виникнення НС та порядок взаємного обміну інформацією між відомствами.

 

  1. Відділ фінансів виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ:

забезпечує фінансування протиепідемічних заходів щодо запобігання зане-сенню і поширенню на території об’єднаної громади гострої респіраторної хво-роби, спричиненої вірусом коронавірусу та за необхідності - заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

 

  1. Полонський ВП Шепетівського ВП ГУ Національної поліції в Хмельницькій області: Алгоритм дій додається.

АЛГОРИТМ ПЕРШОЧЕРГОВИХ ДІЙ ПРАЦІВНИКА ПОЛІЦІЇ у разі виявлення особи, ймовірно інфікованої коронавірусом.

Працівник поліції повинен: бути забезпечений засобами індивідуального захисту; вжити заходів з дотримання особистої безпеки: надягнути захисну маску, уникати (обмежити) тісного (у т. ч. тілесного) контакту з хворою особою;

відокремити хворого від інших громадян (при можливості ізолювати його в окремому приміщенні, особливо якщо це відбувається у місцях масового перебування людей, в будь-яких установах, на вокзалах тощо);

викликати бригаду екстреної медичної допомоги для госпіталізації хворого;

до приїзду бригади з’ясувати у хворого інформацію про можливе відвідування за попередні 14 днів до появи перших симптомів захворювання країни, де виявлено випадки захворювання, викликані коронавірусом;

повідомити про випадок виявлення даного факту до ЧЧ Полонського ВП Шепетівського ВП ГУНП у Хмельницькій області або на лінію «102»;

забезпечити охорону та обмеження в’їзду та виїзду з місця події; після евакуації хворого бригадою екстреної медичної допомоги зняти маску та провести обробку рук з милом або спирто-вмісним антисептиком.

За додатковими вказівками обмежити транзитний потік всіх видів транспорту, розгорнути КПП та/або пересувний пост; заборонити вивезення з осередку майна без попередньої дезінфекції його;

надати допомогу для забезпечення карантинно-охоронних (обмежувальних) заходів;

здійснювати профілактичні оперативно-розшукові заходи з попередження та/або припинення можливих масових заворушень, паніки серед населення, забезпечення публічної безпеки та порядку, боротьбу з правопорушеннями, мародерством;

сприяти забезпеченню необхідних умов для ефективної роботи інших служб.

 

  1. АЛГОРИТМ ПЕРШОЧЕРГОВИХ ДІЙ ПЕРЕВІЗНИКІВ у разі виявлення особи, ймовірно інфікованої коронавірусом:

при прибутті в заклад охорони здоров’я водію особисто повідомити приймальне відділення закладу про ситуацію і в подальшому пасажирам виконувати рекомендації медичного персоналу;

у випадку ігнорування пасажиром (контактним з хворим) цих вимог взяти інформацію про цього пасажира - прізвище, ім’я, по-батькові, адреса проживання та зобов’язати його терміново звернутись до лікаря амбулаторії загальної практики / сімейної медицини, з яким заключено декларацію;

після евакуації хворого бригадою екстреної медичної допомоги або його госпіталізацію та доставку пасажирів за рекомендацією лікаря закладу охорони здоров’я водій має зняти маску, провести обробку рук з милом або спирто-вмісним антисептиком. Бажано провести вологе ретельне прибирання транспортного засобу з приміненням хлор-вмісних або спирт-вмісних дезінфекційних засобів.

 

забезпечити наявність у кожного перевізника та персоналу станцій (залізничних, автобусних) засобів захисту у вигляді захисної маски, розчинів антисептиків/ деззасобів для рук та для обробки транспортного засобу (хлор-вмісних або спирт-вмісних дезінфекційних засобів);

вжити заходів з дотримання особистої безпеки: надягнути захисну маску та уникати (обмежити до 1 м) тісного (у т. ч. тілесного) контакту з хворою особою;

якщо це відбувається у місцях масового перебування людей  відокремити хворого від інших громадян (при можливості ізолювати його в окремому приміщенні);

викликати бригаду екстреної медичної допомоги для госпіталізації хворого або якщо це відбулось під час пересування в дорозі змінити маршрут пересування транспортного засобу до найближчого закладу охорони здоров’я для можливої госпіталізації хворого, визначення контактних та надання їм рекомендацій;

до приїзду бригади або під’їзду до медичного закладу з’ясувати у хворого інформацію про можливе відвідування за попередні 14 днів до появи перших симптомів захворювання країни, де виявлено випадки захворювання, викликані коронавірусом;

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь