A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

На Хмельниччині офіційно стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади»

Дата: 12.03.2020 13:33
Кількість переглядів: 888

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» реалізовується у рамках реформи поліції. Хмельниччина – п‘ята область, яка долучилася до  реформування сектору публічної безпеки Нацполіції разом з Волинською, Рівненською, Харківською та Черкаською областями.
 

Фото без опису
 

В Україні у 118 громадах уже працюють поліцейські офіцери громади, а 251 громада – взяла участь у проєкті. Мета проєкту «Поліцейський офіцер громади» – вийти на «новий рівень комунікації і поліцейського сервісу», оскільки кожна громада отримає свого офіцера поліції, який буде доступний для населення та постійно знаходитиметься поруч з мешканцями територіальної громади.

Фото без опису

Сьогодні на майдані Незалежності обласного центру відбувся урочистий захід з нагоди презентації проєкту «Поліцейський офіцер громади» на Хмельниччині, у якому взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, т.в.о. начальника ГУНП в області Андрій Чайковський, голова облдержадміністрації Дмитро Габінет, заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук, менеджер проєктів відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Олег Савчин, сільські, селищні, міські голови об‘єднаних територіальних громад.

У своєму вітальному слові голова обласної ради Михайло Загородний  зазначив, що завдяки успішній реформі децентралізації область має самодостатні громади, які вчасно зреагували та взяли участь у проєкті Нацполіції, тим самим створивши на своїх територіях підрозділи, що будуть зорієнтовані на допомогу об‘єднаній територіальній громаді та безпеку її мешканців. Під час заходу керівники області та Нацполіції вручили керівникам та поліцейським офіцерам 43 об‘єднаних громад сертифікати та ключі від службового автомобіля. Ще 14 автомобілів, планується, додадуть у липні ц.р. після усіх необхідних тендерних процедур. На Хмельниччині до проєкту «Поліцейський офіцер громади» розпочали відбір громад і самих офіцерів ще влітку минулого року. Із 45 громад, які подали заявку, до проекту відібрали лише 35, а зі 117 поданих заявок від бажаючих бути офіцерами, відбір і тестування пройшли 57 правоохоронців. Майже усі громади-учасники проекту отримали по одному автомобілю. Полонська міська ОТГ теж долучилась до даного проекту та отримала автомобіль. Ключі  від якого  вручили міському голові Скримському Ф.Ф.

Фото без опису

 У поліцейського офіцера громади будуть права працівника поліції: як дільничний – складати адміністративні протоколи; як патрульний – зупиняти автомобілі і складати протоколи; як поліцейський дозвільної системи – перевірка власників авто; як ювенальна превенція – проводити профілактику в школах тощо. У випадку, до прикладу, кримінального правопорушення – вбивства, грабежі – він має право реагувати негайно, плюс викликати слідчо-оперативну групу. Більше того, через декілька місяців вступає в дію закон про проступки.

Кожен поліцейський офіцер громади буде мати флешкарту із доступом до єдиної системи реєстрів досудових розслідувань і буде мати право вносити до ЄРДР легкі кримінальні правопорушення, які будуть віднесенні до функцій дізнання. Поскаржитися на його роботу можна буде безпосередньо до відповідного відділення поліції, чи управління. Крім того, в апараті головного управління буде створено окремий підрозділ – сектор по роботі з громадами, який буде контролювати цих поліцейських офіцерів громади.

Фото без опису

 

За інформацією на сайті - Хмельницька обласна рада: https://km-oblrada.gov.ua/na-khmelnichchini-oficiyno-startuvav-p/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь